Mi banner

Finalitzen els treballs per a millorar el carril-bici de les avingudes Corts Valencianes i Alcalde Enrique Daries de L’Eliana

L'Ajuntament de l'Eliana ha conclòs aquesta setmana l'actuació sobre el carril-bici de l'avinguda Corts Valencianes i el de l'avinguda Alcalde Enrique Daries.

L’Ajuntament de l’Eliana ha conclòs aquesta setmana l’actuació sobre el carril-bici de l’avinguda Corts Valencianes i el de l’avinguda Alcalde Enrique Daries.

El consistori de l’Eliana segueix avançant en el seu concepte de ‘Smart City’, que té com a bandera el creixement sostenible, el respecte pel Medi Ambient i les alternatives al desplaçament amb vehicles de motor. Després d’habilitar diverses zones d’aparcament públiques (i la dotació de dispositius que alertaran als conductors d’on hi ha places lliures), ara s’ha millorat un tram del carril-bici de la localitat. L’objectiu és fomentar l’ús d’aquest mitjà de transport, saludable per aquells que l’empren i sostenible en l’àmbit mediambiental.

La primera fase dels treballs escomesos en l’avinguda Corts Valencianes i avinguda Alcalde Enrique Daries es motivava en el desenvolupament radicular de l’arbrat existent en la franja enjardinada que separa el carril-bici de la calçada. És a dir, que les arrels havien deteriorat l’estat d’aqueix carril. Després d’escometre els treballs pertinents, també es van suavitzar les transicions del carril-bici i la vorera en les zones de passos de vianants, facilitant així la circulació de les bicicletes i millorant l’accessibilitat de dits creus per als vianants.

Durant aquesta setmana es van dur a terme les tasques de pintura: junt al pintat integral del carril-bici, també s’ha millorat la senyalització horitzontal d’eixos carrils. Tot açò millora accessibilitat dels carrils-bici, així com la seguretat dels vianants i els ciclistes.

Aquesta intervenció, amb 28.000 euros de pressupost, ha suposat la millora de 1.400 metres de carril bici. En el present exercici es prosseguirà amb les millores de la xarxa de carrils bici i ciclo-carrers del municipi, amb una inversió d’altres 30.000 euros (en virtut del resultat de la votació dels ‘Pressupostos Participatius’) on va quedar entre les tres propostes amb major nombre de vots.

Des del consistori s’incideix en la importància d’emprar aquest tipus de vies: “l’Eliana és un municipi que convida a ser recorregut a peu o amb bici, emprant els vehicles només en els desplaçaments necessaris. Desitgem que els habitants gaudisquen dels espais enjardinats de l’Eliana i que recórreguen cada zona amb mitjans de transports que són sostenibles mediambientalment”.

Deja un comentario