Mi banner

La Associación de Sant Vicent Ferrer – Altar de L’Eliana prepara sus fiestas en honor al patrón

La imagen de Sant Vicent de L'Eliana.

La imagen de Sant Vicent de L’Eliana.

La Associació de Sant Vicent-Altar de L’Eliana ultima sus actos religiosos preparados en honor de Sant Vicent Ferrer, que darán comienzo el próximo domingo, 23 de abril, con el siguiente programa:

 

DUMENGE 23

A les 11,55 hores: En la parroquia de Ntra. Sra. del Carme, “OFRENA DE FLORS” a l´image de Sant Vicent Ferrer. A continuación “MISSA MAJOR”  presidida per Monsenyor ESTEBAN ESCUDERO TORRES, Bisbe Auxiliar de Valéncia i concelebrada  per En SALVADOR VALLS i BOTELLA, els qui s´encarregaran d´exaltar les glóries del nostre Sant valencià. En finalisar la Missa, N´ANTONIA TEN MONTESINOS, Clavariesa Major de l´ALTAR DE SANT VICENT FERRER DE L´ELIANA, en nom de tots els devots vicentins elevarà una plegaria al Sant valencià i com a recórt de la visita a nostra parroquia del Bisbe Auxiliar de Valéncia li fará entrega d´un plat de “cerámica valenciana”.

DILLUNS 24 (Festivitat de SANT VICENT FERRER)

A les 12,30 hores: Partint de la porta de l´ Ajuntament de la ciutat de Valéncia, “OFRENA FLORAL” de tots els Altars i les Associacions Vicentines. El recorregut serà pels carrers de San Vicente Mártir, Plaça de la Reina, Paz, per a terminar en lo carrer de la Mar, a on se trova la Casa Natalici del Sant, popularment coneguda com “El Pouet”.

A les 19 hores: “PROVESSÓ GENERAL”. Eixirà des de  la porta barroca dels Ferros de la Catedral de Valencia i discorrerà pel centre antic, fent tres estacions en lugars vicentins com el Convent de Santo Domingo, la Casa Natalici i la Pila Batismal del Sant en la parroquia de San Esteban. La provessó entrarà de nou en la Catedral per la Porta Románica.

* Poden participar, tant en l´OFRENA FLORAL com en la PROVESSÓ, tots els veins de L´Eliana.

FESTEJOS

DISSABTE 29

De 10,30 a 14 i de 15,30 a 17 hores: En la plaça de l´Iglesia de l´Eliana  “JOCS UNFLABLES INFANTILS”.  

A les 17 hores: Al costat de l´Ajuntament de l´Eliana, estelar actuació del gran MAC “KIKI”.

A les 18 hores: “BERENAR” > CHOCOLATÀ en BAMBES, fins no deixar res, pera chiquets i “no chiquets” de l´Eliana.

A les 19 hores: “TEATRE INFANTIL” >  Adaptació per a MARIONETES realisada per “TEATRE ROSALES”. Per a menors de 3 a 9 anys. Titul: “ROSA CARAMELO” de Adela Turin i Nella Bosnia.

Argument.- En esta faula es critica a una Societat que predestina el futur dels seus individus classificant-los en funció del seu gènero, es ridiculisa el cult a l´image per damunt de tot, pero sobretot, és una vora a la llibertat i l´igualtat.

DUMENGE 30

A les 11,45 hores: Front de l´Ajuntament, “DANSÀ”  a carreg del “GRUP DE DANSES SANT VICENT FERRER DEL ALTAR DE RUSSAFA”. Dolçainer: Paco Blasco. Tabaleter: Jorge Martínez. 

A les 12,30 hores:  A les portes de la nostra parroquia, concentració dels Chiquets-Actors del Milacre i acompanyament, volteig de campanes, disparà de traques. “PASSACARRERS” pel centre de l´Eliana dels Chiquets-Actors  acompanyats pels “dolçainer i tabaleter” y el “GRUP DE DANÇES SANT VICENT FERRER DEL ALTAR DE RUSSAFA”.

A les 13 hores: Front de l´Ajuntament, representació del “MILACRE” a càrrec dels Chiquets-Actors de la centenaria “ASSOCIACIÓ DE SANT VICENT FERRER – ALTAR DE RUSSAFA”.  El títul del Milacre que es representarà es: ”LO QUE DÉU HA UNIT, QUE NO HO SEPARE EL DIMONI”. Milacre escrit expresament per a l´Altar de Russafa pel señor Tomás Martínez i García l´any 1.994. I té com a Director a Toni Ribera Simón, que contarà com ajudants de direcció en:  Lluis Masegoso Cerezo, Mar Godina Jaminez, Blanca Mar Mir i Cristina Olmos Mestre. 

Argument.- L´aplegà del pare Vicent Ferrer ad  una població provocava sempre una gran expectacio i tot lo món acodia ad ell buscant la seua intercessió. En el cas del milacre que mos ocupa, els problemas que té de resoldre el dominic estàn relacionats ab la familia: diferències entre nores i sogres; conflictes entre pares i fills; disputes entre amics; el rebuig d´una filla per part del seu pare en quedar-se cegueta… Per a tots té el pare Vicent Ferrer paraules i acció de consol i d´esperança.

Deja un comentario