Mi banner

Divalterra conclou les sessions formatives del programa Xarxa ADL

Josep Melero, director àrea Promoció Econòmica i M. Angel Ferri, director àrea Estudis i Planificació Estratègica.

Josep Melero, director àrea Promoció Econòmica i M. Angel Ferri, director àrea Estudis i Planificació Estratègica.

Divalterra ha conclós una série d’accions formatives per a més de 170 Agents de Desenvolupament Local de la província amb l’objectiu que coneguen les eines digitals de gestió i promoció que s’inclouen en el Projecte Red RED-Xarxa d’ADLs.

En total, són ja 125 les entitats que s’han adherit a la Xarxa d’Agències de Desenvolupament Local impulsada per la Diputació de València a través de Divalterra, de les quals 107 són ajuntaments. La resta ho composen 15 mancomunitats, una associació de municipis, una empresa pública i una entitat d’àmbit territorial inferior al municipi.

Jornades formatives
Durant els mesos de març, abril i maig s’han desenvolupat set accions formatives que han tingut lloc a Ontinyent (Mancomunitat de la Vall d’Albaida), Canals, Faura (Mancomunitat de les Valls), Villar del Arzobispo (Mancomunitat La Serranía), Alzira (Mancomunitat Ribera Alta), Utiel (Mancomunitat Tierra del Vino) i València.

La gerent de Divalterra, Agustina Brines, ha destacat “el gran acolliment que ha tingut el programa Xarxa ADL”, i ha apuntat que “224 municipis es beneficiaran directament o a través d’entitats supramunicipals d’aquesta xarxa de treball que ja té una cobertura poblacional d’1,2 milions d’habitants”.

Per la seua banda, el director de l’Àrea d’Estudis i Planificació Estratègica, Miguel Ángel Ferri ha indicat que “aquesta iniciativa contribueix a la millora contínua dels serveis que presten les AEDL per a impulsar el desenvolupament local, generant sinergies, recolzant el seu treball de forma proactiva, facilitant recursos adaptats a les seues necessitats i fomentant la seua especialització professional, amb l’objectiu de maximitzar la qualitat dels serveis que es presten, tant a la ciutadania com als emprenedors i empreses, optimitzant l’eficiència i l’impacte dels seus resultats a partir del treball en xarxa i la generació d’economies d’escala”.

D’altra banda, assenyala “que s’està treballant amb la Conselleria d’Economia i amb les Universitats per a posar a disposició estudis i recursos sobre el desenvolupament local en el nostre territori”.

Durant les sessions formatives s’ha realitzat un ampli repàs dels serveis que Divalterra ofereix als ADL, tant pel que fa a assessorament tècnic per a la posada en marxa d’iniciatives lligades al desenvolupament local i la generació d’informes i estadístiques, com en la part relacionada amb les eines online dissenyades per a la Red ADL. En elles, els tècnics han tingut l’oportunitat de traslladar a les seues propostes de millora, que seran estudiades per a la seua possible incorporació en noves versions de l’eina”.

En aquest sentit, cal destacar que la integració en la Xarxa d’ADL que promou la Diputació de València a través de la seua empresa pública Divalterra suposa la posada a la disposició de manera totalment gratuïta per a les entitats participants de diverses plataformes de gestió i promoció del desenvolupament local.

D’una banda, el portal web www.divaladl.es, que compta amb informació d’interés sobre creació d’empreses, ocupació i gestió empresarial, i versions locals per a cada entitat adherida al projecte.

D’altra banda, la galeria empresarial online www.galeriaempresarial.es, que serveix per a promocionar les empreses de cada territori i compta amb versions locals per a cada membre de la Xarxa.

I, finalment, una potent intranet per al personal tècnic ADL de la província, que inclou un canal de comunicació, fòrums de debat tècnic i un sistema de gestió assistida per processos que permet oferir de manera àgil i altament especialitzada les respostes a les qüestions plantejades per les persones que es dirigeixen a l’ADL a la recerca d’assessorament, així com completes memòries d’activitat de cada agència.

Servici municipal

El Projecte Red dóna servici a 224 municipis, 107 directament a través dels seus ajuntaments i 117 a través d’entitats supramunicipals. Així mateix, en l’actualitat una dotzena de localitats s’hi troben en tràmits d’adhesió a la Xarxa.

D’aquesta manera, Divalterra continua apostant pel desenvolupament d’iniciatives que contribueixen al desenvolupament socioeconòmic dels municipis valencians, tal com recull el seu objecte social.

Deja un comentario