Mi banner

La Pobla de Vallbona aprova el seu pressupost per 2018 que preveu inversions per valor de 4,5 milions d’euros

Des de l'equip de govern es va destacar la importància d'implicar a la ciutadania en la presa de decisions.

Des de l’equip de govern es va destacar la importància d’implicar a la ciutadania en la presa de decisions.

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona va aprovar en el ple ordinari celebrat anit els pressupostos per a l’any 2018. Ho va fer amb els vots de l’actual equip de govern (Compromís, PSPV, CUPo i EUPV) i l’oposició de PP i Ciutadans-Cs. Els comptes públics poblans ascendeixen a 20.669.941 euros, tant en ingressos com en despeses.

En la seva intervenció, l’edil d’Hisenda, Iris Marco, va explicar que aquest pressupost “es basa en la gestió eficaç i prudent de l’equip de govern. Quan arribem a l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona, el nivell d’endeutament respecte als ingressos era del 80%. Ara estem en un 20%. Invertirem 4,5 milions d’euros per millorar la comunicació entre nucli urbà i urbanitzacions, crear parcs infantils i zones verdes, renovar asfaltat de carrers o incrementar zones per practicar esport. Tot això, amb una major partida en serveis socials i per al pressupost de participació ciutadana i congelant la pressió fiscal”.

La portaveu de Ciutadans-Cs, Paula Garcia, va justificar la negativa del seu partit polític a recolzar aquests pressupostos en què els considera “imprudents i electoralistes, amb grans inversions no vistes fins ara”. Mari Carmen Contelles, líder del PP, va argumentar que el pressupost 2018 “neix amb una inestabilitat pressupostària de 802.000 euros” i que no resol els grans problemes del municipi: els col·lectors d’aigües pluvials i la dotació dels serveis que no hi ha a la zona Nord del municipi. La interventora municipal, present en el Ple, va explicar que la llei permet l’incompliment de l’estabilitat pressupostària i contempla un període de dos anys per tornar a la situació d’estabilitat.

Des de l’equip de govern es va destacar la importància d’implicar a la ciutadania en la presa de decisions, dotar de més i millors infraestructures al municipi i efectuar inversions en diferents àrees de govern. En totes aquestes actuacions hi ha un mateix objectiu: millorar la vida dels veïns i veïnes de la Pobla de Vallbona. També existeix un canvi en el model de gestió, més eficient i realista, basat en previsions ajustades a la realitat econòmica del municipi.

La coalició governant, així mateix, assegura sentir-se perplexa davant la negativa de PP i Ciutadans-Cs de donar suport a un pressupost que invertirà 4,5 milions d’euros a escometre importants millores per al municipi. “L’oposició sol acusar-nos de no fer inversions, cosa que no és certa; ara, quan s’inverteixen diversos milions d’euros, voten en contra. És una postura incoherent que busca el rèdit electoral i no el benestar dels nostres veïns i veïnes”.

Josep Vicent Garcia, alcalde poblà, va comparar les xifres de l’actual corporació amb les de l’època popular: “Aquest pressupost és coherent amb les línies que defineixen a l’actual equip de govern: sensibilitat amb serveis bàsics, sense pujar de la pressió fiscal. D’un deute de 8,3 milions d’euros en 2014 s’ha passat a 3,2 milions en 2017. En 2009, amb el PP, l’exercici es va saldar amb 4,4 milions de dèficit; en 2010, altres 4,5 milions; i el 2001, altres 2,8 milions. I es demanaven crèdits per pagar a proveïdors. Els anys de govern de l’actual corporació se salden amb superàvit i, després de reduir el deute, s’inverteix un crèdit per fer inversions, al costat d’una aportació municipal de fons propis. No ens plantegem aconseguir un dèficit zero quan hi ha tants projectes que han d’escometre’s. Som rigorosos i treballem pel benestar de la ciutadania”.

Deja un comentario