Mi banner

L’Eliana celebra el 25N en una jornada marcada per un altre crim masclista ocorregut en Vinarós

Avui divendres 24 de novembre, l'Eliana ha commemorat, com cada any des de fa quasi quinze, el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona.

Avui divendres 24 de novembre, l’Eliana ha commemorat, com cada any des de fa quasi quinze, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

Vespres del 25N i ens hem alçat amb la notícia que una dona embarassada ha sigut assassinada en un altre crim masclista en la localitat castellonenca de Vinarós. Amb aquesta ja són sis les víctimes a la Comunitat Valenciana i la número 45 en tota Espanya.

Amb més motius, l’Eliana ha volgut reivindicar aquest dia assenyalat en el calendari com la lluita contra aquesta pandèmia que les dones pateixen a nivell mundial. La plaça de l’Ajuntament s’ha vestit de morat per a commemorar el 25N, celebració en la qual han estat presents alguns representants de la corporació de l’Ajuntament de l’Eliana: Salva Torrent, alcalde de l’Eliana, Cristina Díaz, regidora de Polítiques Socials i Isabel Montaner, regidora d’Igualtat.

Malgrat la tràgica notícia amb la qual amanecíamos, la jornada ha sigut càlida i molt reivindicativa, en la qual l’alcalde, Salva Torrent i els diferents centres educatius de secundària del municipi han pujat a l’escenari per a expressar els seus desitjos que aquesta societat siga més justa, més igualitària i més respectuosa cap al gènere femení que encara, en ple segle XXI, pateix les desigualtats pròpies del sistema patriarcal. El primer edil, en el seu discurs, ha animat als joves a “denunciar qualsevol tipus de violència que observen en el seu entorn, tant verbal com a física, per a eradicar aquesta xacra”.

Les activitats per a commemorar aquest dia han començat a les 10:00 hores del matí en l’Auditori Municipal amb la projecció del curtmetratge “Comande VDG” que tracta sobre violència juvenil de gènere i que ha resultat guanyador en el Certamen Internacional de Curtmetratges per la Igualtat que atorga l’Institut Valencià de Cultural de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport. Després del visionat s’ha realitzat un debat en el qual tots els assistents han pogut participar i formar part d’aquest problema que afecta a tantes dones en el món.

A partir de les 11:30 s’ha realitzat una marxa cívica acompanyada per la batucada “Asprona Tymbals” des de l’Auditori Municipal, pel carrer del Molí, fins a la Plaça de l’Ajuntament. Una vegada en la plaça ha tingut lloc un minut de silenci per les 51 víctimes de violència de gènere que han mort a les mans dels seus agressors  enguany 2017, de les quals 6 d’aqueixes víctimes es corresponen a fills i filles menors d’edat. Els alumnes dels diferents col·legis portaven pancartes amb missatges reivindicatius tals com “Ni golpes que duelan, ni palabras que hieran” o “En les teues mans està la solució”.

Els estudiants han “teixit xarxes”, nom que se li ha donat al programa d’actes, activitats i tallers celebrats amb motiu del 25 de novembre, i han tret a relluir tota la seua creativitat solidària en forma de cançons, raps, balls, recitant poemes, llegint manifests, així com portant símbols, cartells, samarretes i fins a una bandera de l’orgull gai o de la pau. A destacar la lectura del manifest en el qual l’IES de l’Eliana ha dit, una a una, els noms i cognoms de cadascuna de les víctimes de violència que ens deixa el 2017.

La jornada l’ha clausurat Gloria Mejías, víctima de la violència de gènere que ha oferit un testimoniatge en primera persona per a empoderar a totes aquells que es veuen en situacions similars a denunciar, perquè “No és no” i no podem tolerar que hi haja “Ni una més” víctima de violència de gènere.

Demà dissabte 25 de novembre es realitzarà un altre minut de silenci en la Plaça de l’Ajuntament per a commemorar aquest dia, l’edil d’Igualtat, Isabel Montaner, insta a tota la ciutadania a participar en aquest minut de silenci, que serà a les 12:00 del migdia, “ens alcem al matí i hi ha una víctima més de violència de gènere, demà és el dia de reivindicar i visibilizar aquesta xacra així que tot el conjunt de la ciutadania hauria d’animar-se a participar en aquest minut de silenci i posar-li fi a la violència de gènere”.

Deja un comentario