Mi banner

L’algemesinenc Alexis Lara guanya el I Concurs de Vídeos de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UNED

La UNED ha proclamat guanyador al sociòleg Alexis Lara Climent pel seu vídeo “Populisme” que explica el concepte en clau sociològica.

La UNED ha proclamat guanyador al sociòleg Alexis Lara Climent pel seu vídeo “Populisme” que explica el concepte en clau sociològica.

El I Concurs de vídeos sobre conceptes clau politològics i sociològics ja té un guanyador per a l’apartat de Sociologia. El sociòleg riberenc, Alexis Lara, és el vencedor d’un premi que consisteix en 300 euros per crear contingut audiovisual que il·lustra i explora el concepte de “populisme”, de manera original, inèdita i utilitzant recursos lliures de drets.

El vídeo guanyador del concurs adverteix des del seu principi que el populisme no és un concepte modern de la comunicació política, sinó que te el seu recorregut històric i que malgrat el que es podria pensar, no està vinculat a cap ideologia. El populisme, segons explica el sociòleg algemesinenc, és una narrativa o estratègia per a fer política i que tracta d’assolir o influir en el poder.

“Crec que este tipus d’iniciatives són molt positives per a l’acadèmia sociològica. En La Comarca Científica duem treballant des dels nostres inicis en la idea de que el llenguatge audiovisual és el més poderós per a apropar les ciències socials a la població”, senyala Alexis Lara. “Quan vaig veure la convocatòria del premi no vaig dubtar en presentar-me ni un minut”, afegeix.
Per la seua part, la decana de la Facultat, Consuelo del Val, ha destacat l’esforç dels participants i la sorprenent participació, doncs s’han rebut vídeos inclús de gent que resideix a l’estranger i que s’han molestat en desplaçar-se a l’ambaixada per a registrar el vídeo.

Deja un comentario