Mi banner

Localitzats 5 possibles DATAs falsificats a un altre magatzem de Vilamarxant

El DATA és un document obligatori que informa sobre la parcel·la de procedència de la fruita i el nom de la persona propietària.

Vehicle de la Policia Local.

S’han obert diligències després de detectar irregularitats quant a la identitat dels propietaris, el tractament fitosanitari i la traçabilitat. Es tracta de la segona intervenció d’estes característiques que té lloc a Vilamarxant en menys d’un mes.

Este dijous es van localitzar 5 possibles DATAs falsificats a un magatzem del Polígon Industrial de Vilamarxant que es dedica a comercialitzar taronges per elaborar suc.

Va ser durant una inspecció sanitària que van dur a terme la Secció de Seguretat Alimentària (CPS València) de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública, en coordinació amb la Policia Local, el grup ROCA i la Guàrdia Civil de Vilamarxant.

Es tracta de la segona intervenció d’estes característiques que té lloc a Vilamarxant en menys d’un mes. El passat 26 de gener, es va dur a terme una operació en la qual es van immobilitzar 6.000 quilos de taronges, després d’una inspecció a una altra empresa del polígon dedicada al comerç d’esta fruita. Dies després, es va posar fi a la seua activitat per deficiències administratives i es va procedir al precintament del magatzem.

El DATA és un document obligatori que informa sobre la parcel·la de procedència de la fruita i el nom de la persona propietària. En l’operació d’este dijous, els documents localitzats presenten suposades irregularitats respecte a la titularitat dels camps, la traçabilitat i el tractament fitosanitari.

Els agents han obert les diligències pertinents i, ara, serà la justícia qui determine si les persones sospitoses passen a disposició judicial per falsedat documental, un delicte que pot suposar entre 6 mesos i tres anys de presó.

Les autoritats implicades en la vigilància del correcte tractament de les taronges, el compliment de les mesures de seguretat i en evitar robatoris al camp continuaran fent inspeccions per detectar qualsevol irregularitat al municipi.

Deja un comentario