Alborache tindrà wifi gratis total gràcies a una ajuda europea

Una imagen de la casa consistorial de Alborache.
Una imagen de la casa consistorial de Alborache.

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament d’Alborache ha aconseguit una subvenció de 15.000 euros de la Unió Europea per instal·lar connexions gratuïtes wifi en espais públics com places, parcs, museus, biblioteques, centres socials o de salut o espais esportius.

Els municipis que rebin aquest ajut han de garantir que la connexió wifi estigui disponible en un termini de 18 mesos a partir de la data concedida. Aquest el termini de temps que tindrà Alborache per elaborar un projecte i seleccionar l’empresa que prestarà el servei.

A més de seleccionar l’operador d’Internet els municipis assumeixen el compromís que el contracte tindrà una durada de 3 anys, durant els quals els ajuntaments hauran de fer front a les despeses de manteniment de les instal·lacions.

La connexió que s’ofereixi des de cada punt dins d’aquesta iniciativa ha de ser d’alta qualitat, d’almenys 30 Mbps. Brussel·les supervisarà a distància que es compleix aquest criteri sobre la qualitat de la connexió.

Alborache és un dels 510 municipis espanyols i 3.400 europeus que rebran aquest ajut de 15.000 euros, emmarcada en el programa Wifi4EU, i que compta amb un pressupost total de prop de 120 milions d’euros fins al 2020.

Espanya, Itàlia i França són els països en els quals més ajuntaments es beneficien d’aquesta convocatòria. En total, entre 6.000 i 8.000 municipis europeus van a poder instal·lar connexions d’alta velocitat.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*