Mi banner

Alboraig rep una subvenció de 20.000 euros de la Diputació de València per al foment de la transparència i la participació ciutadana

Post també disponible en: esCastellano

Una imagen de la casa consistorial de Alborache.

Una imagen de la casa consistorial de Alborache.

Es tracta de la segona subvenció que aconsegueix l’Ajuntament per aquest concepte després de les ajudes que ha rebut de la Generalitat valorades en 10.000 euros.

Com ja avançament tucomarca.com en la seva edició impresa, el municipi d’Alboraig ha estat beneficiari d’una doble via de finançament de la Diputació de València destinada per al foment de la participació ciutadana, la transparència i l’accés a la informació pública amb un import de 20.000 euros.

Es tracta de la segona subvenció que aconsegueix l’Ajuntament per aquest concepte després de rebre unes ajudes de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació xifrades en 10.000 euros.

El projecte pel qual Alboraig rep aquestes subvencions està enfocat en la creació d’una plataforma estratègica participativa per configurar un Mercat experimental i social al municipi. Un projecte que ha estat dels més valorats per la institució provincial i que situa Alborache entre els municipis pioners en matèria de transparència i participació, a més dels 30.000 euros que ha percebut en total entre les ajudes de la Diputació i de la Generalitat Valenciana .

L’Ajuntament, com a actor protagonista de la promoció econòmica, comercial i d’ocupació, es compromet a assumir la responsabilitat d’una governança de qualitat, a donar visibilitat orgànica i de funcionament participatiu de la gestió municipal i l’accés de la informació pública transparent i en un format obert i comprensible.

La corporació municipal també es proposa l’objectiu de potenciar la participació de les associacions comarcals en el Mercat a través de la planificació de processos consultius, propostes i consultes entre els seus representants i altres agents, registrats prèviament, amb la idea de conèixer la seva opinió respecte a la revitalització d’un mercat experimental, social, creat per ser inclusiu, amb activitats voluntàries.

Així es farà arribar a aquestes associacions enquestes en què s’avaluaran amb un ‘sí’ o un ‘no’ aspectes d’interès per participar en un lloc en el Mercat d’Alborache, els dies en què estarien interessats en exposar els seus productes i / o serveis o si coneixen la possibilitat de posar un lloc gratuït, així com els requisits per a la seva inscripció. Aquests ajuts suposaran un interès potencial de municipis i empreses d’altres comarques a oferir i exhibir els seus productes i serveis en un Mercat en expansió.

Deixa un comentari