Arrenca a Xest el cicle de xerrades “Tu ets el motor de la teua salut” amb una ponència sobre dieta i exercici

“Tú eres el motor de tu salud”, una ponencia sobre dieta y ejercicio.
“Tú eres el motor de tu salud”, una ponencia sobre dieta y ejercicio.

Post també disponible en: Castellano

“Tú eres el motor de tu salud”, una ponencia sobre dieta y ejercicio.
“Tu ets el motor de la teva salut”, una ponència sobre dieta i exercici.

Després de l’èxit de l’any passat, la regidoria de Sanitat, a càrrec de Mª Ángeles Llorente, i l’empresa local Tempssport han apostat de nou per oferir el cicle de xerrades “Tu ets el motor de la teua salut”, en el qual s’aborden temes relacionats amb la salut, l’exercici físic i l’alimentació.

Dimecres passat, 31 d’octubre, el saló de plens va acollir la primera de les xerrades, titulada “Dieta i exercici? Un nou maneig del pes corporal “, a càrrec de Jorge García Dihinx, pediatre de l’Hospital de Sant Jordi, a Osca.

“Aquest és un projecte que es va iniciar l’any passat i té un caràcter divulgatiu per donar a conèixer nous punts de vista sobre temes que actualment estan molt presents en la societat, per la relació directa que tenen amb la salut i la prevenció de malalties” , introduïa Alba Doménech, impulsora del projecte, al costat dels seus companys Isaac Llácer i Joshua Gorrea. “El nostre objectiu és educar i conscienciar la ciutadania per promoure un estil de vida actiu i sa. Per a això, mes a mes anirem realitzant xerrades amb diferents ponents i temàtiques “.

Davant un saló de plens ocupat al complet, tant Doménech com Llácer van donar les gràcies al públic per la seva assistència. “També agraïm el suport a la regidoria de Sanitat i, sobretot volem donar les gràcies a Jordi, el nostre ponent d’avui, que va acceptar de seguida venir a Xest, malgrat haver de desplaçar-se des Osca”, destacava Llácer. “Jorge és autor de diversos articles sobre nutrició, tots amb molta qualitat i una visió diferent”.

Per la seua banda, García va iniciar la xerrada qüestionant les teories convencionals sobre dieta i exercici i posant el focus en el mecanisme d’alimentació predominant en la societat actual.
El pediatre va mostrar una visió diferent sobre l’obesitat, desmentint la teoria tradicional de ‘sumar i restar calories’ i missatges com ‘menja menys i mou-te més’, concepcions que no funcionen a llarg termini i que tenen a moltes persones vivint sempre a dieta sense obtenir resultats. Segons l’expert, la ingesta de carbohidrats refinats provoca l’existència d’una elevada insulina en l’organisme, hormona que impedeix cremar greixos, de manera que aconsellava mantenir uns nivells baixos d’insulina en el cos, evitant el menjar processada i augmentant el consum de greixos saludables i verdures, entre d’altres consells.

“L’exposició del ponent ha estat molt interessant. Conèixer opinions diferents ens ajuda a tenir criteri per contrastar i decidir sobre un tema tan important com és la salut “, afirmava la regidora de Sanitat, Mª Ángeles Llorente. “La ciència va avançant a mesura que s’estudia i investiga i està comprovat que és important tant fer exercici físic com mantenir una alimentació equilibrada, en funció de les característiques de cada persona; a més és recomanable confiar en especialistes a l’hora de posar-se dieta “.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*