Arrenca la setmana contra la violència de gènere a Utiel

on motivo del Día Internacional de la Eliminación de la Violencia de Género, el Ayuntamiento de Utiel ha organizado diferentes actos de sensibilización.
on motivo del Día Internacional de la Eliminación de la Violencia de Género, el Ayuntamiento de Utiel ha organizado diferentes actos de sensibilización.

Post també disponible en: Castellano

Des d’aquest dilluns i fins dilluns que ve, 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència de Gènere, l’Ajuntament d’Utiel a través de la Regidoria d’Igualtat, organitza la setmana en contra de la violència de gènere amb la celebració de diferents activitats de conscienciació i sensibilització adreçades a tota la ciutadania.
Cal destacar que aquesta edició compta amb la implicació especial dels més joves que participaran de forma activa en alguns dels actes commemoratius.
Així, la campanya Utiel 25N en contra de la violència de gènere compta amb la col·laboració dels centres d’educació secundària del municipi (IES Albereda, Miguel Ballesteros i Santa Anna), l’Oficina d’Assistència a les Víctimes de l’Delicte OAVD Utiel, les associacions de mestresses de casa d’Utiel i pedanies i la Xarxa Valenciana d’Igualtat.
Les jornades inclouen xerrades, taules informatives i tallers de sensibilització adreçats a conscienciar la població en la lluita contra aquesta problemàtica social que any rere any segueix augmentant el nombre de víctimes.
Com a novetat, aquest any s’ha preparat una marxa silenciosa en què participaran els instituts d’Utiel i s’ha ampliat el material divulgatiu de la campanya de sensibilització amb fullets informatius, llaços commemoratius i punts de llibre en què es detallen els recursos de la localitat a quals acudir en cas de ser víctima de violència de gènere.

En aquest sentit, l’equip de serveis socials de l’Ajuntament d’Utiel assessora i intervé des de l’àmbit educatiu, psicològic i social donant suport a qualsevol dona que la pateixi i des de l’oficina d’assistència a les víctimes de l’delicte d’Utiel, es realitza l’assessorament jurídic a víctimes directes i indirectes, es facilita suport emocional i es coordinen accions amb les diferents institucions implicades (cossos de seguretat, serveis sanitaris, educatius …)

Durant aquest any 2019, des d’aquesta oficina s’ha atès un total de 85 dones que patien violència de diferents tipus a mans de les seves parelles o exparelles, de les quals han denunciat i tenen ordre de protecció 18.

Programació d’actes Setmana de la Violència de Gènere

Avui, dilluns 18 de novembre, s’inicien les accions de divulgació amb la presentació de el programa d’activitats i la col·locació de pancartes i llaços commemoratius a l’Ajuntament d’Utiel ia les seus de diferents entitats d’Utiel i pedanies. Des d’avui i fins al 25 de novembre, la façana de l’consistori utielano romandrà il·luminada de morat com a símbol de suport a les víctimes.
El dimarts 19 de novembre, al llarg del matí, s’instal·laran taules informatives i es repartiran punts de llibre i llaços contra la violència de gènere als IES Miguel Ballesteros, Alameda i Santa Anna. Una acció especial de sensibilització dirigida a l’àmbit educatiu, en particular als adolescents, amb l’objectiu de conscienciar de la importància de construir una societat igualitària i no sexista des de la base.
A les 18.00 hores, a la casa de Cultura, xerrada-col·loqui “La meva experiència” a càrrec de Pilar García García, que narrarà la seva experiència en primera persona com a supervivent de la violència de gènere.
El dimecres 20 de novembre, de 11.00 a 13.00 hores, les taules informatives i el repartiment de llaços i punts de llibre commemoratives es traslladaran a l’mercat municipal per apropar a tota la població la problemàtica de la violència de gènere i les accions de divulgació.
El dijous 21 de novembre, a les 18.00 hores a la Casa de Cultura, se celebrarà la Taula rodona titulada “Recursos de la localitat” moderada per l’agent d’Igualtat de la Mancomunitat de l’Interior Terra de el Vi, María Valverde Damia.
L’obertura de la taula anirà a càrrec de la Regidora de Sanitat i Igualtat d’l’Ajuntament d’Utiel, Carmen López González i comptarà amb les intervencions de la psicòloga de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Utiel, Nuria Celda-Navarro, la coordinadora d’el Centre Dona 24 hores Rural de Yatova, la lletrada de l’Oficina d’Atenció a les Víctimes de l’Delicte d’Utiel, Arancha García Sáez, així com representants de Guàrdia Civil i Centre de Salut d’Utiel. Una posada en comú sobre els diferents recursos amb què compta el municipi per donar suport a les víctimes de la violència de gènere des de diferents àrees (serveis socials, àmbit sanitari, forces de seguretat, assessorament jurídic …) La taula rodona serà clausurada per l’alcalde d’Utiel, Fernando Benlliure García.
I com a novetat en aquesta edició, el dilluns 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència de Gènere, es tancarà el programa amb una marxa silenciosa protagonitzada pels alumnes dels centres d’educació secundària de la localitat que s’han implicat de manera directa en les accions de conscienciació per lluitar contra la violència masclista.

La marxa partirà des de la zona de la Rambla i finalitzarà a la Plaça de l’Ajuntament d’Utiel amb la concentració i lectura de l’manifest en repulsa contra la violència de gènere

La regidora d’Igualtat, Carmen López ha destacat que “la finalitat d’aquestes jornades és fer palès el nostre rebuig a la violència de gènere i fomentar models alternatius de convivència basats en el respecte i la igualtat. Entre les claus per lluitar contra la violència cap a les dones i avançar en la prevenció, està l’educació i una resposta adequada de la justícia que eviti la impunitat “.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*