Artistes de Graffitea visiten els centres educatius de Xest per donar a conèixer la convocatòria d’un concurs de dibuix en l’edició de 2019

Artistas de Graffitea visitan los centros educativos de Cheste.
Artistas de Graffitea visitan los centros educativos de Cheste.

Post també disponible en: Castellano

Artistas de Graffitea visitan los centros educativos de Cheste para dar a conocer la convocatoria de un concurso de dibujo en la edición de 2019.
Artistes de Graffitea visiten els centres educatius de Xest per donar a conèixer la convocatòria d’un concurs de dibuix en l’edició de 2019.

Aquesta setmana han començat les xerrades per a escolars impartides per artistes de Wall Arttitude, col·lectiu encarregat d’organitzar el festival Graffitea costat de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Xest. Xolaka i La Nena Wapa Wapa, dos dels artistes del col·lectiu, han presentat en els centres educatius una de les novetats de l’edició 2019 del festival: la convocatòria d’un concurs de dibuix per a escolars de Xest. A més, han explicat el funcionament del festival, destacant la participació d’artistes a nivell internacional i la gran quantitat de murs intervinguts en els tres últims anys. Per la seva banda, els nens i nenes han pogut comentar les seves impressions sobre aquesta iniciativa cultural, així com quines són les seves obres favorites i per què.

“El concurs de dibuixos sorgeix amb la intenció d’apropar l’art urbà als nens i nenes; per això, des de la regidoria de Cultura hem organitzat aquestes xerrades prèvies “, explica la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente. “Crec que tot el que contribueixi a fomentar la creativitat i imaginació dels nens i nenes és molt important per al seu desenvolupament afectiu i cognitiu”.

En aquesta línia, durant la xerrada els artistes han transmès als nens i nenes l’essència de Graffitea, han parlat sobre els murals ja creats a Xest, sobre el treball dels i les artistes i, en general, sobre el món de l’art urbà . “Ja havíem tingut contacte amb l’alumnat dels centres en les edicions anteriors a través de tallers i intervenint en diferents espais dels col·legis; amb aquest concurs de dibuixos es presenta una altra manera de implicar-“, explica Xolaka, un dels artistes de Wall Arttitude. “Crec que ells ho perceben d’una manera positiva, ja entenen que l’art urbà no és vandalisme, sinó art i veuen per si mateixos com hem tret el museu als carrers: ara és possible que estiguin passejant, per exemple, amb la seva mascota , i gaudeixin de l’art al carrer. D’altra banda, veuen que això és una professió i que en un futur poden ser artistes i prendre’ns el relleu “.

L’alumnat disposarà d’una plantilla d’un edifici inspirat en la Biblioteca Municipal de Xest per realitzar els seus dibuixos i, per poder participar en el concurs, hauran de lliurar-los a l’Ajuntament abans del 11 de març. Tots els treballs presentats s’exposaran a la sala de plens de l’Ajuntament el dia 5 d’abril, coincidint amb el desenvolupament de la quarta edició de Graffitea Xest, de l’1 al 7 d’abril. Aquest mateix dia 5 d’abril, a les 19 hores, es faran públics els noms dels guanyadors i / o guanyadores, que tindran com a premi una tablet. A més, tots i totes les participants rebran una làmina creada pels artistes de Wall Arttitude, pertanyents a una col·lecció limitada.

“M’agrada molt que hagin preparat aquest concurs perquè ens estan donat l’oportunitat de mostrar la nostra creativitat ia més és una forma que nosaltres coneguem els esdeveniments culturals que es fan al nostre poble”, declarava després de la xerrada Lucía Garcerá, alumna de 6è de Primària del CEIP Vicente Blasco Ibáñez. “Jo vaig descobrir Graffitea l’any passat i em sembla molt interessant, crec que és molt bona idea i m’agradaria que continuessin fent graffitis així a Xest. Com ens han explicat en la xerrada, hem rebut la visita de molts artistes del món que han vingut a Xest per expressar el seu art i jo crec que per això el festival és molt important “.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*