Benestar Social i Educació de l’Ajuntament de Bunyol continuen amb els seus programes d’Entrenament per a Majors, AU, Projecte Corda i Consulta Jove

Post també disponible en: Castellano

Carles Xerri, regidor de l’Ajuntament de Buñol, informa de com s’està treballant per continuar estos programes amb tots els alumnes

L’Ajuntament de Bunyol, a través de la Regidoria de Benestar Social i Educació, ha volgut informar sobre l’estat d’algun dels diferents programes i serveis que es duen a terme des d’aquesta àrea; programes com ara el d’Activitats Físiques per a l’Adult Major, Escola d’Adults, Projecte Corda i Consulta Jove.

Programa activitats físiques i d’entrenament Adult Major

Carles Xerri, regidor de Benestar Social i Educació de l’Ajuntament de Bunyol, ha recordat que aquest programa que tant èxit està tenint es desenvolupa a les instal·lacions esportives de l’Planell. En aquests moments a causa de les restriccions imposades derivades de l’actual emergència sanitària, aquest programa està suspès presencialment de forma indefinida.
No obstant això, des de la regidoria han volgut informar que tant les persones que estan participant en el programa presencial com qualsevol altra que ho desitge que compte amb connexió a internet, “pot fer a través de la xarxa social Facebook les sessions plantejades de forma diària” .
Xerri ha volgut posar de manifest que aquest programa compta amb els millors professionals de el sector, els quals formen part de la guia d’actius de salut comunitària de la Subdirecció General de Salut Pública i que coordina també el Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física de la Comunitat Valenciana. Aquests professionals estan dins de el pla d’accions COVID-19 relacionades amb aquest àmbit.
En definitiva, continua assegurant l’edil: “podem dir que a l’capdavant d’aquest programa hi ha els millors i més especialitzats professionals en l’activitat física i l’entrenament orientat a l’adult gran”. Qualsevol persona que vullga ser usuària virtual d’aquest programa pot fer-ho mitjançant la pàgina de Facebook de l’Associació “Entrenament amb Majors”, https://www.facebook.com/EntrenamientoconMayores. De dilluns a diumenge, en directe a partir de les 10,00h.

Escola d’Adults

Pel que fa a el servei d’EPA que compta amb al voltant de 500 usuaris, s’ha establert un pla de treball per part de centre perquè els usuaris i usuàries puguin seguir rebent la formació que rebien de forma presencial, sobretot en els cursos de preparació per a l’obtenció de l’Graduat Escolar, l’obtenció dels certificats dels diferents nivells de coneixements en valencià, etc.
Per a això s’han posat en marxa diferents recursos TIC, com classes virtuals, per tal de continuar prestant el servei i que els alumnes i les alumnes puguin continuar amb les rutines establertes fins que aquesta situació excepcional acabe.
Per posar en marxa aquesta iniciativa, assegura Xerri: “s’ha tingut en compte dos aspectes molt importants, un el tipus d’activitat a desenvolupar ja que amb totes les activitats no es poden utilitzar els mateixos recursos i per descomptat el tipus d’alumnat, en molts de les classes / tallers les persones matriculades són d’edat avançada i tenen limitacions pel que fa a l’ús de les noves tecnologies “.

Projecte Corda

El projecte Corda és un programa de suport i integració de menors en situació de risc. En l’actualitat es treballen aspectes com la prevenció de l’absentisme, adquisició d’hàbits de treball diari, desenvolupament d’una responsabilitat personal, increment de l’autoconcepte i l’autoestima, reforç i acompanyament acadèmic, resolució de conflictes, treball amb noves tecnologies, esport, etc. La finalitat de les activitats que es desenvolupen és la integració social, el desenvolupament personal, la pertinença de grup i el reforç acadèmic.
En aquest sentit l’edil ha explicat que tot i la suspensió de l’activitat educativa s’està fent un seguiment i acompanyament d’aquests menors per la qual cosa s’ha elaborat un pla d’actuació via telemàtica.
Aquest pla consisteix en la creació d’un correu electrònic de el programa cordabunyol@gmail.com, un grup de Whatsapp amb més de 50 participants ia més s’ha creat un bloc de el programa corda (RE-CORDÀ), l’adreça és https: // segurquepots.blogspot.com/. “A més, telefònicament es fa el seguiment d’aquests menors ja que no tots compten amb els mitjans electrònics necessaris i es realitzen vídeos explicatius de les tasques a realitzar”, ressenya Xerri.
El responsable de l’àrea de Benestar Social i Educació bunyolense ha volgut posar en valor el fonamental d’aquests programes i la necessitat que se segueixi treballant amb les persones usuàries del mateix.

Consulta Jove

El servei consisteix en l’assessorament, orientació i acompanyament a joves i famílies que travessen dificultats o tenen dubtes concrets, o bé necessiten un suport puntual en un determinat moment de l’cicle vital. Està orientat sobretot per a joves des de 12 anys i les seves famílies.
A hores d’ara se segueix prestant el servei a distància de les persones usuàries, fent el seguiment de casos citats cada dilluns de Consulta Jove via telefònica i per vídeo-trucada, recerca i enviament de recursos per prevenir i abordar les situacions d’ansietat generalitzada que genera aquesta situació de confinament, coordinació amb els centres educatius amb l’objectiu de cobrir les necessitats de l’alumnat que així ho necessiti i preparació de recursos sobre Bon Ús de Tecnologies per a l’alumnat dels centres educatius.
Per a finalitzar l’edil ha volgut agrair a totes les persones que estan a l’capdavant d’aquests serveis i programes seu esforç en l’adaptació per seguir oferint el servei i els ha animat a seguir treballant per poder fer aquesta situació el més suportable possible.
Finalment, el responsable de l’ram ha finalitzat dient que qualsevol persona que puga tenir alguna queixa o necessitat en relació a aquests serveis, ho trasmeta als responsables dels mateixos o, “a l’Ajuntament mateix perquè el puguem valorar i millorar en la mesura del possible “

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*