Mi banner

Bunyol organitza un ample programa contra la violència de gènere

Post també disponible en: esCastellano

Buñol organiza un amplio programa contra la violencia de género.

Bunyol organitza un ample programa contra la violència de genere.

Les regidories d’Igualtat i Benestar Social de l’Ajuntament de Bunyol, els col·legis públics, l’Institut de Secundària i el Moviment Democràtic de Dones organitzen una sèrie d’actes, activitats, manifestacions i esdeveniments contra la violència de gènere

L’Ajuntament de Bunyol, a través de les regidories d’Igualtat i Benestar Social, juntament amb els col·legis públics de la localitat, Sant Lluís i Cervantes, l’IES La Foia i el Moviment Democràtic de Dones s’han unit per reivindicar i posar el focus en la violència de gènere.

Aquest dissabte, amb l’obra de teatre “Els dies de la neu” a càrrec de l’actriu espanyola Rosario Pardo al Montecarlo va arrencar l’extens programa d’actes. Un programa que va continuar aquest dimecres 14 amb un monòleg a la Sala Raga a les 19,30h anomenat “Espérame en el cel”. Divendres 23 es posa en escena l’obra de teatre “Creatives a l’atur”, al Palau de la Música a les 19,30h. Tracta amb humor els problemes de les dones. I aquest mateix dia, al CEIP Cervantes, a les 19h, organitzat per l’AMPA del col·legi, cafè i cinema de la pel·lícula “Només meva”.

Dissabte 24, concentració a la Plaça 5 de març de Bunyol a les 19h en repulsa de la violència masclista. I el diumenge 25 continuen les concentracions. En el Dia Internacional contra la Violència de Gènere s’anima a la participació a València de la gran manifestació contra aquesta xacra social. Serà a les 12h. Tots hauríem d’assistir.

A la següent setmana, el dijous 29 una xerrada sobre el llenguatge inclusiu anomenada “La dona invisible”, a càrrec d’alumnes de 1r batxillerat a la Sala Mercat a les 19h. De manera que tots tenen el seu espai de participació en aquests actes. I finalment, a la Sala Raga, el dilluns 3 de desembre, a les 19h les periodistes Remei Castelló i Anna Gimeno parlaran sobre el tractament en els mitjans de comunicació de la violència masclista.

Però els actes van més enllà. En el cas dels centres escolars, l’IES la Foia organitza el dilluns 26 “Prezi sobre l’iceberg de la violència masclista”, a càrrec d’alumnes de 4t ESO al Col·legi Cervantes. Serà a les 11,30h. Dijous 29, la xerrada “la dona invisible”. Hi intervindran alumnes de 1r i serà a les 12,30h al Col·legi Cervantes. Finalment, aquest mateix dia, a les 19 a la Sala Mercat s’oferirà aquesta mateixa xerrada. En acabar es servirà un berenar per afavorir la trobada entre els assistents.

Mentre que els col·legis públics porten també una infinitat d’activitats en pro de la conscienciació entre els més petits. El CEIP Cervantes organitza una campanya escolar anomenada “Aprèn a dir no”. S’elaborarà un mural cooperatiu entre tots els alumnes del col·legi. En infantil i primer cicle de primària “Ni un besito a la força”, conte de Marion Mebes; i el segon i tercer cicle, un treball sobre la cançó “Maria es beu carrers”, de Pasión Vega. Mentre que al CEIP Sant Lluís es treballarà sobre el vídeo “Ni un besito a la força” des d’infantil al segon cicle de primària; també realitzaran obres d’art, relacionades amb els petons a través de “Andy Warhol”, i tots els cicles realitzaran un mural i decoració de l’entrada del col·legi.

Maria Álvarez i Carles Xerri uneixen forces per oferir eines des de l’educació per a visibilitzar, per detectar i per denunciar qualsevol tipus de violència masclista. Animen a la participació dels actes i a l’assistència de les manifestacions i concentracions. L’edil Álvarez diu: “treballem junts en l’àmbit educatiu, social i polític; treballem cada dia per aconseguir que homes i dones tinguem exactament els mateixos drets; lluitem per aconseguir que ens respectin, que no ens toquin, que no ens matin “.

Per la seva banda Xerri incideix en la necessitat de conscienciar des de tots els àmbits, “que si li agrades no et pega, que ets alguna cosa més que maca, que nenes i nens són iguals. En aquest sentit l’Ajuntament està treballant i seguirem fent-ho, portant a terme projectes de sensibilització i conscienciació en els centres educatius com hem vingut fent durant aquests anys a través del programa Nagore. Però sobretot cal estar al carrer reivindicant amb elles, perquè quan violen a una dona, és com si violessin a totes, quan maten a una dona, maten a totes … perquè si alguna cosa ha assumit la lluita feminista, millor que cap altra lluita, és que si ens toquen a una ens toquen a totes “.

Deixa un comentari