Centenars d’estudiants secunden la marxa silenciosa en repulsa contra la Violència de Gènere a Utiel

Los alumnos de los institutos de Utiel han mostrado su condena a esta lacra social participando en la marcha silenciosa y en la lectura del manifiesto del 25 de Noviembre.
Los alumnos de los institutos de Utiel han mostrado su condena a esta lacra social participando en la marcha silenciosa y en la lectura del manifiesto del 25 de Noviembre.

Post també disponible en: Castellano

En el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència cap a la Dona, centenars d’alumnes dels centres d’educació secundària d’Utiel han secundat la marxa silenciosa contra la violència de gènere i han protagonitzat la lectura de l’manifest reivindicatiu en repulsa contra la violència exercida cap a les dones.

A les onze del matí començava la marxa silenciosa contra la violència de gènere pels principals carrers del municipi fins arribar a la plaça de l’Ajuntament d’Utiel. Els alumnes dels instituts d’Utiel subjectaven la pancarta commemorativa de l’25 de novembre i mostraven cartells reivindicatius demandant igualtat i respecte cap a les dones.

Una marxa que ha comptat amb el suport de la comunitat educativa, representants d’entitats, institucions i ciutadania en general. A les 12.00 hores, la regidora d’igualtat de l’Ajuntament d’Utiel, Carmen López i alumnes dels tres instituts d’Utiel procedien a llegir el manifest reinvicativo contra la Violència de Gènere.

Un acte emotiu en què s’ha recordat a les 52 víctimes que aquest any han mort a mans de les seves parelles o exparelles, l’última d’elles assassinada avui a Tenerife. Els joves han condemnat el maltractament físic i psicològic que avui dia segueixen patint centenars de dones i han demanat la implicació de les administracions i la conscienciació ciutadana per aconseguir eradicar-lo.

Després de la lectura de l’manifest, l’acte ha conclòs amb la solta de 52 globus morats en record a les víctimes assassinades en aquest 2019 mentre sonava la cançó de Rozalén “La Porta Violeta”, himne contra la violència masclista.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*