Comença un procés participatiu per redissenyar la plaça Doctor Cajal de Xest

Tras un mes de intervenciones, la fachada del Ayuntamiento de Cheste ya luce restaurada y pintada
Tras un mes de intervenciones, la fachada del Ayuntamiento de Cheste ya luce restaurada y pintada

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament ha anunciat la seua intenció de redissenyar la plaça Doctor Cajal prenent com a punt de partida les idees i reflexions dels chestanos i les chestanas. Amb aquest objectiu, des de la regidoria de Participació s’ha llançat el procés Cheste Decideix la plaça Doctor Cajal, que constarà de tres fases.

La primera d’elles comença el proper dissabte 11 de juliol amb la jornada Què plaça volem?, en què la població està convidada a un taller participatiu, que acabarà amb un aperitiu i una visita a la terrassa del sindicat, en horari d’11 a 13 hores. Aquest mateix dia s’habilitarà el web www.chestedecidelaplaza.es en la qual es podrà consultar tota la informació que es vaga generant en el procés. També estarà disponible el correu hola@chestedecidelaplaza.es i l’oficina de Turisme per recollir qualsevol consulta o idea vinculada a la plaça.

A més, dins d’aquesta primera fase s’enviaran enquestes en paper a tots els domicilis de Xest per conèixer la valoració actual de la plaça i les seues propostes per millorar-la.

La segona fase consistirà en un període de proves, en el qual es col·locaran elements, es delimitaran espais i es comprovarà el funcionament de diferents opcions amb la finalitat de, a un baix cost, poder assegurar la viabilitat de el futur disseny de la plaça abans de realitzar la inversió necessària per dur-lo a terme. A la tercera fase els veïns i veïnes votaran quina és la intervenció més adequada i l’equip tècnic de l’Ajuntament redactarà el plec de condicions de l’concurs per desenvolupar el projecte d’execució.

Antecedents

Prèviament a aquest procés es va llançar una campanya “La memòria de doctor Cajal”, que va consistir en una crida a la població per recopilar documentació històrica sobre la plaça. Des de gener, veïns i veïnes de la població han aportat fotografies i documents i han compartit records, anècdotes i vivències per recuperar la memòria de la plaça.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*