Mi banner

Contelles: “Són els comptes d’un govern desganat, esgotat, sense idees, sense projecte i a mercè d’Oltra i Puig”

Post també disponible en: esCastellano

Se pregunta si los 1,8 millones en publicidad son para la campaña electoral mientras dejan perder 650.000 euros de fondos europeos para formación e inserción laboral de jóvenes.

Se pregunta si los 1,8 millones en publicidad son para la campaña electoral mientras dejan perder 650.000 euros de fondos europeos para formación e inserción laboral de jóvenes.

La portaveu del Partit Popular a la Diputació de València, Mari Carmen Contelles, ha assegurat que el pressupost dissenyat per l’equip de Govern que dirigeix ​​Toni Gaspar “és un pressupost elaborats des de la desgana d’un govern que se sap esgotat, sense idees, sense projecte i sense capacitat de maniobra, a mercè de les directrius de Mónica Oltra i, en menor mesura, Ximo Puig “.

Mari Carmen Contelles ha destacat que aquests comptes “aprofundeixen en els errors que ha comès el quadripartit, generen problemes i no supleix les seves greus mancances. Però més greu, si cap, revelen una absoluta falta de voluntat per executar i un total desinterès per resoldre les necessitats dels municipis de la província de valència “.

La portaveu popular ha subratllat que aquesta legislatura ja serà per sempre la de l’Operació Alqueria: “Si per alguna cosa serà recordada aquesta legislatura serà per la detenció per presumptes delictes de corrupció de Jorge Rodríguez, el primer president de la diputació detingut en l’exercici de les seves funcions per la seva gestió en Divalterra “.

En aquest sentit, ha recordat que Compromís i PSPV van arribar a les institucions “proclamant que venien a rescatar persones, però la mentida té les potes molt curtes i ja tothom sap que la seva intenció només era rescatar-se a si mateixos”.

“Bé ha continuat, almenys des de la diputació sí que s’han entestat a rescatar una persona a força de milions: Mònica Oltra i el seu atrotinada gestió”.

El caixer automàtic de la Generalitat

En aquest punt ha incidit que la vicepresidenta del Consell, amb la complicitat del president i vicepresidenta de la Diputació han convertit el govern provincial al caixer automàtic de la Generalitat.

“Diuen que han reduït els convenis singulars i els ajuts a dit, però la realitat és que han augmentat les subvencions nominatives i li han donat a la Generalitat la possibilitat de repartir els diners de la Diputació segons els seus criteris, no massa transparents per cert. Perquè ni vostès, en molts casos, han sabut a qui se li donava ni per què “, ha recalcat Contelles.

“Més de 50 milions d’euros ha gastat la Diputació sense pública concurrència ni publicitat per cobrir competències impròpies per capritx d’Oltra i Puig en aquesta legislatura”.

“Però el súmmum d’aquest intervencionisme -ha insistit- ha estat la mediació d’una assessora de la vicepresidenta perquè l’ajuntament de la Font de la Figuera, l’alcalde és de Compromís, aconseguís una subvenció de la Diputació de València per a construir un centre de dia. I no ho dic jo, ho diu un acte judicial que posa en qüestió aquesta actuació i demana investigar la participació d’aquesta assessora “.

“Un submissió a la Generalitat que està afectant negativament la salut econòmica de la Diputació, a l’assumir competències impròpies i haver de demanar permisos i autoritzacions per poder disposar de la despesa, afectant al Període mitjà de pagament, que està situat a 64 dies, quan la llei marca un límit de 30 dies “, ha assenyalat.

Escassa implicació dels diputats delegats

Mari Carmen Contelles ha lamentat l’escàs nivell d’execució de l’actual pressupost, que a 23 de novembre amb prou feines arribava al 55%. Segons la seva opinió, aquests números revelen “una nul·la capacitat de gestió causa de la poca implicació dels diputats delegats per una banda i per una altra al desmantellament que han patit algunes àrees i serveis a causa dels canvis de personal que per decisió política s’han fet , al costat de nomenaments arbitraris i poc operatius que han provocat la desmotivació dels funcionaris “.

Així ha criticat que “s’han produït retards en totes i cadascuna de les convocatòries, ajuts i subvencions que han realitzat aquests anys, tant a l’hora de convocar-les, com de resoldre-les com de justificar-les, totes han patit un retard i no sempre es pot atribuir als ajuntaments “.

“No han tingut ni una iniciativa nova, ni tan sols s’han posat a estudiar el tema de com millorar, simplificar i agilitzar la tramitació de les subvencions i ajudes més que fer el que ja es va fer en el seu dia a l’anterior legislatura: agrupar subvencions per dos anys “, ha afegit.

Autobombo i propaganda

La portaveu del Grup Popular s’ha preguntat si la partida d’1,8 milions d’euros per autobombo i propaganda que s’ha pressupost és per pagar la campanya electoral de Puig i d’Oltra, “perquè per descomptat aquests diners no servirà per millorar els serveis bàsics en els petits municipis de la província de València ni oferir oportunitats als ciutadans “.

Contelles ha manifestat que, producte de “la desgana amb què gestionen Toni Gaspar i el seu equip”, la Diputació ha perdut 650.000 euros en fons europeus orientats a millorar la formació i les oportunitats d’inserció laboral dels joves valencians “per una lamentable falta de previsió i no saber gestionar. Això és aprofitar i potenciar el talent dels nostres joves “.

Ignoren les necessitats de la província

La responsable popular ha recriminat la desatenció als 189 municipis de menys de 500 habitants per la supressió del Pla de Nuclis i finançant a les grans ciutats com València, Gandia, Requena, Torrent, Paterna, Sagunt amb més de 4 milions d’euros deixant de costat als llogarets i municipis amb menys recursos.

“S’han carregat també el turisme social en detriment de la permanència del sector turístic a la província. No han estat capaços d’acceptar les propostes presentades per aquest grup per solucionar el problema que segueixen tenint en comarques d’interior en transport públic per carretera, imprescindible per a la vertebració del territori. Segueixen existint en molts municipis de la província grans problemes com són les xarxes d’aigua potable o les depuradores “.

Així mateix ha posat en relleu que els actuals dirigents de la corporació provincial van descartar un pla necessari i de gran demanda com era el equipar als nostres municipis de desfibril·ladors.

“Han ignorat, a més, la necessitat d’emprendre la construcció d’una rotonda i la remodelació de la CV-336 al seu pas per l’Eliana per millorar la seguretat viària i la connexió amb diversos municipis del Camp de Túria amb la CV-35 ; el pont entre Canet i Sagunt; un nou dipòsit d’aigua potable a Vilamarxant; una passarel·la de vianants i ciclista sobre la V-31 per unir el nucli urbà d’Alfafar amb el Parc Natural de l’Albufera; millores en camins rurals de pràcticament totes les nostres comarques; l’eliminació de punts negres entre Manises i Riba-roja; les variant de Bétera, Pedralba o Favara. És la legislatura amb menor nombre d’obres en carreteres executades “.

Deixa un comentari