Desmantellen un grup dedicat a nivell nacional a la venda de tabac de contraban i detenen en la Comunitat a 18 persones a Xàtiva i Sant Antoni de Benagéber

S'han realitzat onze registres en domicilis, trasters i establiments comercials de Xàtiva, Sant Antoni de Benagéber, Torrejón d'Ardoz i Còrdova.
S'han realitzat onze registres en domicilis, trasters i establiments comercials de Xàtiva, Sant Antoni de Benagéber, Torrejón d'Ardoz i Còrdova.
S'han realitzat onze registres en domicilis, trasters i establiments comercials de Xàtiva, Sant Antoni de Benagéber, Torrejón d'Ardoz i Còrdova.
S’han realitzat onze registres en domicilis, trasters i establiments comercials de Xàtiva, Sant Antoni de Benagéber, Torrejón d’Ardoz i Còrdova.

Agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han desmantellat un grup assentat en la localitat de Xàtiva dedicat a la venda de tabac de contraban i han detingut a 18 persones d’entre 21 i 60 anys, d’origen espanyol i ucraïnés, com a presumptes autors dels delictes de contraban, contra la salut pública, blanqueig de capitals i tinença il·lícita d’armes. Els agents van realitzar onze registres a Xàtiva, Sant Antoni de Benagéber, Torrejón d’Ardoz i una localitat de Còrdova en els que van intervindre 13.166 paquets de tabac, uns 500 cigarrets artesanals, sis quilos de tabac picat, uns 48.225 euros, cinc cotxes, 142 grams de, segons pareix, haixix, divers material per a empaquetar tabac, una bàscula, una balança de precisió, un revòlver, entre els efectes més destacats. Han sigut bloquejades sis comptes bancaris i quatre béns immobles valorats en uns 500.000 euros.

Les investigacions es van iniciar al gener de l’any passat al tindre coneixement els agents que en dos comerços de la localitat de Xàtiva podrien estar venent tabac de procedència il·legal. Durant les investigacions, els membres del dispositiu van esbrinar que els dos comerços estaven regentats per membres d’una mateixa família, així com que eren controlats per un home que segons pareix va resultar ser el líder del grup.

Subministrament de tabac este d’Europa i Gibraltar

Continuant amb les investigacions, els agents van esbrinar que els comerços se subministraven de tabac a través de dos canals, un d’un matrimoni, d’origen ucraïnés, que es desplaçava cada tres dies des de la localitat de Sant Antoni de Benagéber fins a Xàtiva i que descarregaven unes dos caixes que segons pareix contenien tabac. Este matrimoni segons pareix aconseguia el tabac de l’est d’Europa El segon canal d’aprovisionament de tabac per part de dos hòmens que residien a Torrejón d’Ardoz i en una localitat de Còrdova i que estos realitzaven els enviaments de tabac a través d’una empresa de paqueteria utilitzant segons pareix noms ficticis i que els pagaments també es realitzaven a través d’enviaments i en menor grau a través de caixers automàtics. Estos aconseguien el tabac de la zona de Gibraltar

Posteriorment, els agents van esbrinar que el tabac ho ocultaven en trasters i garatges i a continuació en l’interior de cotxes, previ a la seua venda en els comerços.

Marihuana, hachís, tabac elaborat

Les marques de tabac distribuïdes per este grup comprenia des de firmes comercialitzades a Espanya, que no tenien precinte fiscal o incorporaven de tercers països aliens a la Unió Europea, fins a altres que no es distribuïen legalment en el territori nacional, així com tabac elaborat artesanalment que no tenia qualsevol control per part de les autoritats sanitàries. Els distribuïdors segons pareix també es dedicaven a la venda al detall d’haixix i marihuana

Com a conseqüència de les investigacions, els agents van realitzar onze registres en domicilis, trasters i establiments comercials de Xàtiva, Sant Antoni de Benagéber, Torrejón d’Ardoz i una localitat de Còrdova on van intervindre 13.166 paquets de tabac, uns 500 cigarrets artesanals, sis quilos de tabac picat, uns 48.225 euros, cinc cotxes, 142 grams de, segons pareix, haixix, divers material per a empaquetar tabac, una bàscula, una balança de precisió, un revòlver, entre els efectes més destacats. Han sigut bloquejades sis comptes bancaris i quatre béns immobles valorats en uns 500.000 euros. Els detinguts, quatre d’ells amb antecedents policials, huit han passat a disposició judicial i la resta després de ser oïdes en declaració van ser llocs en llibertat, no sense abans ser advertits de l’obligació de comparéixer davant de l’autoritat judicial quan per a això anessen requerits.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*