El CIM «Santa Cecília» de Yátova participa aquest cap de setmana al 43 certamen de la Diputació de València

El CIM «Santa Cecilia» de Yátova en un certamen anterior.
El CIM «Santa Cecilia» de Yátova en un certamen anterior.

Post també disponible en: esCastellano

El CIM «Santa Cecilia» de Yátova en un certamen anterior.
El CIM «Santa Cecília» de Yátova en un certamen anterior.

Es mesura a la Unió Musical de Canals i a l’Associació Cultural Tot per la Música d’Ontinyent

La banda del Centre Instructiu Musical «Santa Cecília» de Yátova, conduïda pel seu director titular, Juanma Alarcón, participa aquest cap de setmana a la 43 edició del Certamen de Bandes de la Diputació Provincial de València. La competició arrencarà dissabte a les 17,00 hores al Palau de la Música de València «encara que la banda de Yátova no actuarà fins a l’últim lloc, els tercers, al voltant de dos quarts de la tarda», com ha explicat el president de la societat, Joaquín Ortiz, a tucomarca.com.

La banda de Yátova es mesurarà en la Secció Segona (per fins a 70 músics) amb la Unió Musical «Santa Cecília» de Canals; i l’Associació Cultural Tot per la música d’Ontinyent; tres bandes que interpretaran com a obra obligada Díptic Simfònic, de Salvador Chuliá; peça de la qual Joaquín Ortiz ha dit que li «agrada molt, és molt xula i molt agradable». Dins de les obres de lliure elecció, la «Santa Cecília» ha apostat pel pasdoble Laura Fabra, de l’buñolense Santi Miguel; així com per Cervantes Exemplar, d’Enrique de Tena.

«El pasdoble, el primer crec que va escriure Santi Miquel, l’hem triat per la vinculació que Santi té amb la nostra banda; i l’obra lliure ia la toquem al Certamen de Dosbarrios. És una obra que ja hem treballat, que ens agrada molt i els seus temps entren en què ens permet l’organització de la Diputació », en paraules del president. Preguntat per quines són les expectatives de la banda a escassos dies de la seva participació, Joaquín Ortiz ha subratllat que «la feina ja està fet; perquè la banda ho ha treballat molt, així que afrontem aquest nou repte musical amb molta il·lusió i amb moltes ganes de fer-ho bé perquè la banda segueixi creixent com ho ha fet fins ara. Ser premiats, o no, depèn del jurat, no de nosaltres ».

«Ja que preparar un certamen vol dir que la banda i els músics creixen; es fa pinya, es fa banda i es gaudeix molt de la companyonia », tal com ha subratllat Joaquín Ortiz.

Be the first to comment

Deixa un comentari