Mi banner

El CIM «Santa Cecília» de Yátova participa aquest cap de setmana al 43 certamen de la Diputació de València

Post també disponible en: esCastellano

El CIM «Santa Cecilia» de Yátova en un certamen anterior.

El CIM «Santa Cecília» de Yátova en un certamen anterior.

Es mesura a la Unió Musical de Canals i a l’Associació Cultural Tot per la Música d’Ontinyent

La banda del Centre Instructiu Musical «Santa Cecília» de Yátova, conduïda pel seu director titular, Juanma Alarcón, participa aquest cap de setmana a la 43 edició del Certamen de Bandes de la Diputació Provincial de València. La competició arrencarà dissabte a les 17,00 hores al Palau de la Música de València «encara que la banda de Yátova no actuarà fins a l’últim lloc, els tercers, al voltant de dos quarts de la tarda», com ha explicat el president de la societat, Joaquín Ortiz, a tucomarca.com.

La banda de Yátova es mesurarà en la Secció Segona (per fins a 70 músics) amb la Unió Musical «Santa Cecília» de Canals; i l’Associació Cultural Tot per la música d’Ontinyent; tres bandes que interpretaran com a obra obligada Díptic Simfònic, de Salvador Chuliá; peça de la qual Joaquín Ortiz ha dit que li «agrada molt, és molt xula i molt agradable». Dins de les obres de lliure elecció, la «Santa Cecília» ha apostat pel pasdoble Laura Fabra, de l’buñolense Santi Miguel; així com per Cervantes Exemplar, d’Enrique de Tena.

«El pasdoble, el primer crec que va escriure Santi Miquel, l’hem triat per la vinculació que Santi té amb la nostra banda; i l’obra lliure ia la toquem al Certamen de Dosbarrios. És una obra que ja hem treballat, que ens agrada molt i els seus temps entren en què ens permet l’organització de la Diputació », en paraules del president. Preguntat per quines són les expectatives de la banda a escassos dies de la seva participació, Joaquín Ortiz ha subratllat que «la feina ja està fet; perquè la banda ho ha treballat molt, així que afrontem aquest nou repte musical amb molta il·lusió i amb moltes ganes de fer-ho bé perquè la banda segueixi creixent com ho ha fet fins ara. Ser premiats, o no, depèn del jurat, no de nosaltres ».

«Ja que preparar un certamen vol dir que la banda i els músics creixen; es fa pinya, es fa banda i es gaudeix molt de la companyonia », tal com ha subratllat Joaquín Ortiz.

Deixa un comentari