El Cinema d’Estiu i Estiu a la Torre 2019 congreguen a més de 22.400 espectadors

En los meses de junio, julio y agosto, l’Eliana ha albergado 12 espectáculos musicales y 26 películas de gran renombre
En los meses de junio, julio y agosto, l’Eliana ha albergado 12 espectáculos musicales y 26 películas de gran renombre

Post també disponible en: Castellano

En los meses de junio, julio y agosto, l’Eliana ha albergado 12 espectáculos musicales y 26 películas de gran renombre
En els mesos de juny, juliol i agost, l’Eliana ha albergat 12 espectacles musicals i 26 pel·lícules de gran renom

Una vegada acabada l’època estival, cal fer balanç dels dos actes culturals que han protagonitzat estes dates: el Cinema d’Estiu i el festival Estiu a la Torre 2019. Així, en els mesos de juny, juliol i agost, veïns de l’Eliana i d’altres municipis han pogut gaudir de 12 espectacles musicals a la Torre del Virrei, passant per la música africana, el jazz, el folk o el flamenc entre altres estils. Pel que fa al cinema, enguany s’han projectat 26 pel·lícules de gran renom; una cartellera que ha integrat blockbusters, cinema d’autor i cinema espanyol, dins del qual es trobava “El desentierro”, pel·lícula del director elianer Nacho Ruipérez.

Precisament, un dels grans referents culturals de l’Eliana és el Cinema d’Estiu, símbol de l’època estival en el municipi durant més de 40 anys. Amb una mitjana de 330 assistents per dia, n’ha superat els 500 en les projeccions de Aladdin, Toy Story 4, Green Book, Lo dejo cuando quiera, El Rey León i Mascotas 2. D’altra banda destaca l’èxit de pel·lícules com Ha nacido una estrella, Dumbo, Una cuestión de género, Bajo el mismo techo, Érase una vez en Hollywood i La Espía roja, que en diverses jornades han superat els 400 assistents.

Així, les pel·lícules amb major assistència de públic han sigut Toy Story 4 i El Rey León, que en les seues tres jornades de projeccions van penjar el cartell de “No hi ha entrades”.

Pel que fa al festival Estiu a la Torre, es consolida com una altra de les propostes culturals més importants per a l’Eliana durant l’estiu. Amb una mitjana de 269 assistents per sessió, la Torre del Virrei ha albergat les actuacions de Carmen París, David Pastor o Perico Sambeat entre altres grans intèrprets. Tres són els festivals que, com cada any, s’han celebrat en el marc de Estiu a la Torre: Cinc Segles de Música, amb l’actuació Obrigado II; les Trobades de Jazz, amb Swing from the Bottom, Film Sessions, Ester Andújar i Perico Sambeat plays Zappa, i, finalment, el Festival Pinceladas Flamencas, que enguany ha celebrat la seua XVIII edició amb el famós guitarrista Juan de Pilar.

D’altra banda, la Torre del Virrei ha acollit 2 actuacions d’agrupacions locals: l’Escola Coral de l’Eliana ens va delectar amb el seu espectacle “Welcome to the Coral New Age”, mentre que el Cor de l’Eliana i el seu Escoleta ho va fer amb “Estima com vullgues”, amb motiu de la setmana de l’Orgull LGTBI+.

L’actuació amb major assistència de públic va ser la de Swing from the Bottom, amb 419 espectadors, seguida per la de Perico Sambeat i la de Juan de Pilar, cadascuna de les quals van congregar a més de 360 assistents.

Sens dubte l’estiu a l’Eliana continua sent sinònim de cultura, perquè tots dos esdeveniments han congregat al voltant de 22.400 espectadors. A més, es consolida la plataforma de venda anticipada d’entrades Elientrada, amb un creixent percentatge de venda d’entrades per a tots dos esdeveniments culturals.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*