El Circuit Trail Valencia-Cajamar es comprimix en set proves que començaran l’11 de novembre a Cofrents

Varios de los ganadores del trail de Cajamar.

El VIII Circuit Trail València-Cajamar (CTV) ja té calendari oficial. Començarà el 11 de novembre a Cofrents i acabarà el 19 de maig a Gestalgar. Entremig, sis mesos de carreres recorrent algunes de les localitats i paratges més bonics de la província de València. Les dates s’han presentat en la seua Gala anual en què, a més de presentar les novetats de la temporada que ve, també es van lliurar els premis als guanyadors de la setena edició.

El vuitè CTV arriba amb un calendari que es redueix a set proves (l’edició anterior van ser vuit) per acotar el temps en sis mesos i facilitar que els corredors puguin venir a totes les carreres davant la gran oferta de trail running de la comunitat.

Des 3Direcciones, organitzadors del circuit, es torna a apostar fort per la cura de la natura. Per això es van a eliminar els gots de plàstic de tots els avituallaments a la muntanya, excepte el primer, i s’obligarà els participants a portar els seus propis dipòsits per a la beguda. Amb l’objectiu de facilitar la transició, a totes les persones que adquireixin els bons de temporada se’ls regalarà un got reutilitzable personalitzat per al CTV.

A més, es premiarà la fidelitat d’aquells corredors i equips que participin en cinc, sis i set proves del circuit amb un punt extra per cada una d’elles en la classificació final (que es restarà en el cas dels primers i es sumarà en el cas dels segons), uns punts que poden resultar decisiu a l’hora de guanyar el campionat.

El Circuit Trail València-Cajamar 2018-19 començarà el 11 de novembre a Cofrents, per després viatjar abans de Nadal a Navarrés, el 16 de desembre. A la tornada de festes, el 13 de gener, tindrà lloc el Trail Ontinyent-Clariano, per seguir el 10 de febrer amb Xera-Buseo i el 3 de març amb la carrera de Xeresa-Mondúver. Després de les Falles i la Setmana Santa, el 28 d’abril es desplaçarà fins Cortes de Pallars per acabar, com ja és tradició, el 19 de maig al Trail Gestalgar-Penya Maria.

Lliurament de trofeus

Abans de la presentació de la nova temporada, es van lliurar els premis als guanyadors de totes les categories de la setena edició del circuit. Prop d’un centenar de persones, entre premiats, familiars, corredors, col·laboradors, ajuntaments … assistir a l’acte, que es va celebrar a la sala d’actes de l’Escola de Disseny Industrial de la Universitat Politècnica de València (UPV).

Acompanyats pels aplaudiments de tota la sala, es van lliurar els trofeus als guanyadors absoluts del CTV 2017-18. En la modalitat de trail, recollia el seu premi Rafa Múrcia (CXM València), que ja es va ser campió el 2016, i Laura Mirasol (Corremón Trail) i, en la de sprinttrail, van fer el mateix Cristián Álvarez i Sara Pérez (tots dos del Àlex camps Team).

També es va reconèixer als millors equips de la modalitat de Trail, que van ser en el primer lloc el Trail Serra Vernissa, en el segon, el Green Power Sports Team, i en el tercer el Rehab Esports Aldaia; i de Sprinttrail, on el Àlex Camps Team va tornar a ocupar el graó més alt de podi, acompanyat pel Trail Serra Vernissa, segons, i Green Power Sports Team, tercer.

També van rebre els seus premis i els aplaudiments dels assistents els tres primers classificats masculí i femení de cadascuna de les categories de les dues modalitats.

A l’acte van assistir representants dels ajuntaments que formen part del calendari del CTV, així com patrocinadors com Lurbel i col·laboradors.

El director del CTV, Jesús Ruiz, va donar la seva enhorabona a tots els guanyadors així com les gràcies a tots els corredors que “matinen els diumenges per acompanyar-nos en aquesta aventura”. Igualment, va reconèixer la feina dels ajuntaments, clubs, voluntaris i tot l’equip que fa que “el Circuit Trail València-Cajamar segueixi creixent i se situï com un referent dins el trail running valencià”.