El Concurs d’Oli d’Oliva Verge Ciutat d’Utiel compleix 25 anys

El Concurso de Aceite de Oliva Virgen “Ciudad de Utiel” cumple 25 años.
El Concurso de Aceite de Oliva Virgen “Ciudad de Utiel” cumple 25 años.

Post també disponible en: Castellano

El certamen oleícola d’àmbit autonòmic arriba a la seua XXV edició premiant la qualitat dels millors olis d’oliva verge extra i ecològic de la Comunitat Valenciana

Aquest any el Concurs d’Oli d’Oliva Verge “Ciutat d’Utiel” de la Comunitat Valenciana celebra el seu XXV edició. Un any més es donaran cita almàsseres de tota la comunitat presentant els millors olis verges extra o verges extra ecològic, categoria especial que arriba a la seua XIV edició.

El concurs, organitzat per l’Ajuntament d’Utiel i Olis de les Eres, compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i el Panell oficial de Tast d’Oli d’Oliva de la Comunitat Valenciana, encarregat de l’avaluació sensorial de les mostres presentades.

Requisits i presentació de mostres

Les empreses setrills interessades poden participar amb un màxim de 2 mostres i la data límit d’enviament és el 6 de març de 2020.
Entre els requisits per participar-hi, les empreses han de tenir la seu social a la Comunitat Valenciana i els olis estaran elaborats a partir d’olives procedents d’aquesta comunitat autònoma. En el cas de el premi especial, la mostra ha de pertànyer a una almàssera amb el corresponent certificat de l’Comitè d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana.

Les mostres enviades a laboratori agroalimentari detallat a les bases passaran pel corresponent anàlisi fisicoquímica i posteriorment el Panell Oficial de Tast de la Comunitat Valenciana realitzarà l’avaluació sensorial i valoració organolèptica per determinar la puntuació final que portarà a concedir tres premis en categoria general i un premi especial a la secció d’ecològic.

El lliurament de premis tindrà lloc el 14 de maig a les 12.30 hores a la seu de el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Utiel-Requena.
Les bases de l’concurs i la fitxa d’inscripció es poden descarregar en la pàgina web de l’Ajuntament d’Utiel www.utiel.es

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*