El consell escolar municipal de Xest es reuneix per valorar les activitats del curs 2018-2019 i plantejar qüestions de futur

El consejo escolar municipal se reúne para valorar las actividades del curso 2018-2019 y plantear cuestiones de futuro.
El consejo escolar municipal se reúne para valorar las actividades del curso 2018-2019 y plantear cuestiones de futuro.

Post també disponible en: Castellano

El consejo escolar municipal se reúne para valorar las actividades del curso 2018-2019 y plantear cuestiones de futuro.
El consell escolar municipal de Xest es reuneix per valorar les activitats del curs 2018-2019 i plantejar qüestions de futur.

El passat dijous 11 de juliol, es va celebrar una reunió del consell escolar municipal en relació al curs 2018-2019 per valorar les activitats realitzades i plantejar la seva continuïtat en el curs 2019-2020; així com debatre possibles millores i la introducció de noves activitats que afavoreixen l’aprenentatge i la inclusió.

A la reunió van participar les directores dels centres d’Educació Primària i Secundària, representants del professorat dels centres educatius, representants de les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes / as dels centres d’Educació Primària i Secundària i la regidora d’Educació, Mª àngels Llorente. En qualitat de convidats / es, l’educadora social Teresa Antón Calvo, personal del Centre de Formació de Persones Adultes (CFPA), de la llar d’infants municipal, de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives (UPCCA), del departament de gestió educativa de l’Ajuntament , una representant del Partit Popular i dues de Ciutadans.

“Tant la comissió d’escolarització com el consell escolar municipal, tenen més components dels que marca la legislació amb la intenció que hi hagi la màxima participació i representativitat possible. Des de la creació de dos organismes, s’ha funcionat sempre per consens “, va ratificar Llorente a l’inici de la sessió.

Avaluació d’activitats del curs 2018-2019

El consell va avaluar les activitats realitzades al llarg del recent acabat curs i debatre la seva continuïtat durant el proper. Entre altres activitats, es van valorar positivament les sessions d’educació viària, les desenvolupades des de la UPCCA, les activitats educatives i artístiques vinculades al festival d’art urbà Graffitea Xest i les sessions de teatre en valencià, iniciativa a la qual es va proposar afegir la participació de els nens i nenes d’Educació Infantil. “Sempre hem volgut que els nens i nenes gaudiran del teatre, però això suposava ficar als nens i nenes de dos anys en un autobús a València. Per això pensem que seria molt positiu poder participar en aquesta activitat de teatre en valencià i que així els nens i nenes de l’escola infantil puguin veure teatre al seu poble “, va proposar des de l’Escola Infantil Menuts, Isabel Rodrigo.

També es va posar en valor el certamen literari Ateneu L’Aliança i les sessions de contacontes. “En el certamen literari vam tenir una experiència molt positiva; l’organització i la cerimònia de lliurament de premis va ser fantàstica i els tallers de còmic, novetat d’aquest any, van ser molt ben rebuts per part de l’alumnat “, ha apuntat Esther Martínez, directora del CEIP Francisco Giner dels Rius.

“Quant a l’activitat de contacontes, a cada sessió la biblioteca s’omple de nens i nenes, els contes que inspiren les representacions generen molt interès i posteriorment són demandats a la biblioteca, de manera que la comissió ha valorat aquesta activitat molt positivament” , ha manifestat la regidora.

Per finalitzar l’avaluació de les activitats educatives, es va analitzar la situació de l’Escola d’Estiu. “Quan vam iniciar la legislatura passada hi havia 80 nens i nenes matriculats a l’Escola d’Estiu, aquest any han estat més de 240. En els anys següents caldrà plantejar com afrontar el nombre creixent de nens i nenes matriculats i els problemes que podrien sorgir en Pel que fa a espai i pressupost “, va plantejar Llorente. Davant la situació plantejada, des dels centres van proposar diverses iniciatives, com limitar el nombre de places o ampliar les activitats de l’Escola d’Estiu a diversos col·legis. Per la seva banda, la regidora va fer èmfasi en que “l’oferta ha de ser la mateixa per a tots i totes, prenent les mesures que siguin necessàries pensant sempre en el benestar de l’alumnat”.

D’altra banda, José Casas, en representació de la Fundació Caixa Rural, va exposar les activitats que desenvoluparà l’entitat durant el proper curs i es va mostrar obert als suggeriments dels membres del consell municipal educatiu. Així, des de la Fundació s’oferiran sessions de tècniques d’estudi, educació financera, tallers d’astronomia i premis a millor expedient per als cursos de segon de batxiller. A més, les i els participants en el consell van mostrar interès pels cursos de mindfullness, que ja es van realitzar durant el curs 2018-2019.

El projecte europeu “Old Towns New Results” en els centres educatius de Xest

Tal com va explicar Llorente, des de fa un any Xest participa en un projecte europeu sobre euroescepticisme, finançat per la Comunitat Econòmica Europea amb l’objectiu de donar a conèixer Europa, sensibilitzar sobre determinats temes i afavorir l’intercanvi entre els països membres. Per a això es va seleccionar un grup amb representants del municipi que tinguessin relació amb l’àmbit educatiu i cultural: Román Sáez, educador social de l’Ajuntament; José Casas, per part de la Fundació cajacheste; Laura Cubí, directora de l’escola de música de l’Associació Musical La Lira i Desirée Cortés, en representació del Centre de Formació de Persones Adultes. “Amb aquest projecte es pretén iniciar contactes per afavorir un intercanvi entre països”, va exposar la regidora.

Per la seva banda, Desirée Cortés va plantejar les activitats que es podrien programar per a la visita dels membres del projecte europeu a Xest, els propers 20, 21 i 22 de novembre. “Cada trobada està basat en un tema i a nosaltres ens ha tocat l’associacionisme. Per això hem desenvolupat un seguit d’activitats dividides en tres sessions. Volem centrar-nos en l’educació, a través d’activitats a les escoles. Aquestes activitats es realitzaran en anglès per posar en valor l’idioma en un context diari quotidià i que així els nens i nenes valorin la seva importància. Un membre de cada país participant en el projecte es traslladarà als centres educatius i generarà activitats interactives de tot tipus per apropar als nens i nenes al concepte d’Unió Europea “.

Suport a la sol·licitud de l’IES Ricardo Marín en la seva demanda davant l’absència de personal administratiu al centre

La directora de l’IES Ricardo Marín, Pilar Rodríguez, va presentar al consell la situació actual del centre, que no compta amb cap auxiliar administratiu des de fa quatre mesos.

“Fa temps, el consell escolar municipal va fer una petició per l’augment d’un secretari i un conserge, aquesta petició encara no s’ha solucionat. A més, des de fa quatre mesos, l’auxiliar administratiu va abandonar el centre per una altra ocupació i no es va enviar a ningú per reemplaçar-“, va transmetre Rodríguez. “La directiva ha assumit des de llavors les funcions de personal administratiu: admissió, matriculació, matrícula d’selectiu, notes, butlletins, expedició de certificats o atenció al públic; a més dels càrrecs de les funcions que representen. Nosaltres fem tot això perquè els nostres alumnes i les alumnes no quedin desatesos, ja que no haguessin anat al selectiu perquè en aquell moment no hi havia ningú que els matriculara. La situació és insostenible i desesperada i només pot anar a pitjor “.

Llorente va manifestar el seu suport i el de l’Ajuntament i va proposar mobilitzar les AMPAS dels centres educatius de la localitat; a més ja s’ha redactat una carta en nom de la regidoria d’Educació i del consell escolar municipal i es concertaran entrevistes amb els representants territorials.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*