El Consorci València Interior presenta el seu projecte de compostatge a ECOFIRA 2019

Los municipios se informan sobre las actividades del CVI en el expositor instalado en Feria Valencia.

Post també disponible en: Castellano

El Consorci València Interior (CVI) ha presentat el seu projecte de compostatge domèstic i comunitari en Ecofira 2019. Durant els tres dies que ha durat la fira, el gerent del CVI, Àngel Rodríguez, al costat d’un equip d’educació ambiental, ha mostrat als assistents els projectes per als municipis, per a la població en general i les escoles, dins dels plans de proximitat, transparència, economia circular i innovació. 

Aquest certamen internacional de les solucions mediambientals es celebra cada any a Fira València i acull a les empreses i entitats relacionades amb la gestió mediambiental, on tenen cabuda aspectes com la recollida, el transport i el tractament de residus, així com la valorització i reciclatge.

És en aquest marc on el Consorci ha explicat el projecte de compostatge per als municipis. Representants municipals, particulars d’altres localitats del CVI i altres consorcis de la Comunitat Valenciana s’han interessat per aquest projecte que implica la separació de la matèria orgànica en origen i el seu procés per transformar-se en adob. En altres localitats valencianes es separa a la llar aquest tipus de residus i aquestes restes de menjar són recollits i dipositats a la planta, però en el CVI es fa un pas més enllà: l’estratègia de compostatge domèstic i comunitari és l’essència de l’economia circular en estat pur, perquè al compostar la matèria orgànica s’obté adob de qualitat que retorna a les terres del CVI.

El gerent ha explicat també la plataforma digital de transparència que permet a la ciutadania i als ajuntaments conèixer de primera mà les seves dades de recollida, diferenciat per tipologia de residus, per anys i amb gràfics que aporta visibilitat a les xifres. Aquesta eina de comunicació amb ajuntaments i amb la ciutadania en general per informar de manera clara, ràpida, concisa i visual de la gestió del Consorci s’actualitza any rere any.

ECOFIRA és un punt de trobada en què empreses i organismes públics presenten els últims avenços en gestió mediambiental eficient. Amb 15 edicions celebrades, el certamen s’ha consolidat com a referència per als professionals i les empreses del sector, no només per la seva oferta comercial, sinó també pel seu caràcter de fòrum de debat i coneixement.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*