L’Hospital de Manises celebra una jornada sobre els últims avenços en Hemodiàlisi

Manises celebra una jornada sobre los últimos avances en Hemodiálisis.
Manises celebra una jornada sobre los últimos avances en Hemodiálisis.

Post també disponible en: Castellano

El centre hospitalari reuneix professionals de diferents Hospitals i especialitats per a abordar noves alternatives, novetats o la visió de l’pacient

La prevalença de malaltia renal crònica augmenta progressivament, i totes les estadístiques dels països demostren el continu creixement de l’nombre de pacients que necessiten un tractament substitutiu de la funció renal. A Espanya, la prevalença de la malaltia renal crònica ha crescut un 20% en els últims deu anys en les seves fases més avançades, segons dades de la Societat Espanyola de Nefrologia, i el nombre de pacients que necessiten de tractament renal substitutiu s’ha incrementat un 10%. La situació dels pacients en hemodiàlisi, en línies generals, es tradueix en un gran sacrifici ells i les seves famílies, tot i avenços com les teràpies domiciliàries o les millors tècniques que ajuden a realitzar el tractament més segur i tolerable.

El Departament de Salut de Manises, en col·laboració amb la Societat Valenciana de Nefrologia, ha organitzat aquest dijous 21 de novembre la I Jornada d’Actualització en Hemodiàlisi on professionals de diferents Hospitals, pacients i representants de la societat civil posaran en valor les novetats sobre aquest tractament. “L’objectiu d’aquestes jornades és reunir a professionals de diferents centres i especialitats per conèixer els avenços en aquesta tècnica, intercanviar experiències i escoltar el pacient ia la societat per abordar d’una forma comuna el tractament de pacients amb malaltia renal crònica”, explica el Dr. Rafael García Maset, cap de Servei de Nefrologia de l’Hospital de Manises.

Així, al llarg de la jornada es tractaran diferents avenços com les últimes novetats en Hemodiàlisi incremental, una tècnica que permet que el malalt conservi per més temps la seva funció renal, les noves alternatives al bany de diàlisi o el maneig de pacients amb VHC tractats en diàlisi. En un altre bloc, s’abordarà les reaccions d’hipersensibilitat en malalts renals o les novetats en l’accés vascular d’hemodiàlisi.

“En aquesta jornada tractarem aspectes mèdics a càrrec de professionals, però també volem tenir una visió més enllà de la clínica amb altres aspectes relacionats amb l’ètica, l’experiència dels pacients o la introducció de tècniques, com la realització d’exercici físic durant el tractament, per veure on podem millorar tant els pacients com els professionals “, indica la Dra. María José Fas, directora Assistencial de l’Hospital de Manises.

En aquesta trobada participen professionals de l’àrea de Nefrologia i altres especialitats de centres com l’Hospital Universitari La Paz de Madrid, l’Hospital Universitari de la Princesa de Madrid, l’Hospital San Pedro d’Alcántara de Càceres, l’Hospital Clínic de València, l’Hospital Doctor Peset de València, l’Hospital General de València o l’Hospital Francesc de Borja de Gandia. A més, participaran un representant de l’Comitè de Bioètica de la Comunitat Valenciana i de la Federació Nacional d’Associacions per a la Lluita contra les malalties de l’Ronyó. La Jornada serà inaugurada pel Dr. José Luis Górriz, president de la Societat Valenciana de Nefrologia, que estarà acompanyat per la Dra. María José Fas i el Dr. Rafael García Maset.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*