El Liceu de Xest acull l’obra “El Contracte” amb motiu dels actes de l’25N

La representación está basada en el texto inédito “El Contrato”, de la dramaturga Carmen Resino.
La representación está basada en el texto inédito “El Contrato”, de la dramaturga Carmen Resino.

Post també disponible en: Castellano

Ahir, diumenge 24 de novembre, el teatre Liceu es va transformar per acollir l’obra “El Contracte”, una representació intimista i amb perspectiva de gènere en la qual el públic va poder estar molt proper a l’escena, ja que es van instal·lar 120 butaques al mateix escenari.

La representació està basada en el text inèdit “El Contracte”, de la dramaturga Carmen Resino, en el qual les protagonistes, Nora i Jasica, són dues dones amb les vides truncades obsessionades pel mur que les oprimeix a l’apartament que comparteixen des de fa molts anys.

“El contracte tracta de trencar els murs i sostres que últimament ens estan intentant tornar a imposar, aquestes barreres fictícies que la societat patriarcal ha imposat durant segles i que ara més que mai és temps de trencar”, introduïa el regidor d’Igualtat, Raúl Mota . “En l’actualitat el feminisme té molta feina per fer, encara que sembli mentida, cal seguir reivindicant i lluitant per aquests drets que pretenen treure’ns de cop. Amb aquest acte i amb la concentració de l’25N volem recordar i fer un petit i humil homenatge a aquestes 51 dones que han perdut la vida de mans de les seves parelles; dones que no van poder trencar aquest mur, aquest sostre “.

A l’acabar l’obra, les protagonistes Sonia Pérez i Alba Muñoz, juntament amb la directora, María sant Miquel, van obrir un col·loqui amb el públic a partir de les seves experiències amb la posada en escena de l’obra.

“Des teatre La Riuada vam decidir que volíem portar a escena textos escrits per dones que haguessin estat poc visibilitzades i així vam donar amb aquest text, El contracte, que va ser escrit el 1973 per Carmen Resino, una autora poc coneguda però amb més de 30 obres publicades “, explicava Sònia Pérez. “Carmen deia que el text no havia estat publicat perquè les editorials ho havien catalogat d’fosc; nosaltres ho vam llegir i ens enamorem del que comptava i de el repte que suposava portar un text feminista escrit fa 40 anys a l’escena contemporània “.

Per la seua banda, la directora de l’obra, María San Miguel, va tenir unes paraules d’agraïment per a l’Ajuntament. “Fa uns mesos, quan encara estàvem en procés de construcció, l’alcalde va confiar en nosaltres i ens va convidar a tenir la primera funció de la gira a Xest; estem molt agraïdes a ell i a la corporació municipal; són grans aliats de l’feminisme i creuen que es poden fer les coses d’una altra manera “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*