El Moviment Democràtic de Dones condemna l’última agressió masclista soferta a Bunyol

Un imagen panorámica del pueblo de Buñol.

Post també disponible en: Castellano

Des del Moviment Democràtic de Dones (MDM) de Bunyol han mostrat la seva «més profunda condemna a l’agressió masclista de l’12 d’octubre soferta per una veïna del nostre poble, així com a totes i cadascuna de les violències que vivim les dones, i condemnem als agressors que les cometen».

«Fa tan sols un mes declaràvem l’emergència feminista causa de la situació de perill que vivim les dones. Tan sols un mes més tard, tornem a denunciar aquesta situació », han afegit.

«L’agressió soferta a Buñol no és un fet aïllat ja que la violència de gènere és una xacra social que no coneix límits d’edat, situació social, econòmica, nivell educatiu, procedència, etc. És causa i conseqüència de la desigualtat que patim les dones respecte als homes ». 

«La violència masclista mata o, moltes vegades, ho intenta. És la cara més visible d’un sistema patriarcal que vulnera i viola els nostres drets. Un sistema socio-cultural i polític que defineix les relacions socials i els rols que hem d’assumir en la societat i que naturalitza comportaments masclistes que mai haurien d’estar acceptats ».

«La banda terrorista ETA va assassinar en els seus 40 anys d’història a 864 persones i 192 van ser les víctimes que van morir en l’11-M. Bé, a Espanya, des de 2003, any en què es comencen a recollir dades, més de 1.000 han estat les dones víctimes de la violència masclista. Una xifra desoladora i escandalosa i esgarrifosa, per molt que algunes persones qüestionen la violència estructural sobre les dones », han afegit des del Moviment Democràtic de Dones de Bunyol. 

«Des del MDM creiem fonamental treballar en la igualtat des de l’educació per tal d’eliminar els estereotips de gènere i prevenir situacions de violència o discriminació sexual, així com treballar en la sensibilització a la societat d’aquesta xacra social».

«Per això, si vulguis col·laborar amb nosaltres pots fer-ho contactant a la nostra pàgina de Facebook: Moviment Democràtic de Dones Bunyol, o en els telèfons 627 512 946/657 047 814», han finalitzat des del MDM de Bunyol.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*