Mi banner

El paraje Fuente Bellido de Casas Altas millora el seu entorn amb l’ajuda de la Diputació

Post també disponible en: esCastellano

El acondicionamiento del entorno de la ‘Fuente Bellido’ y la mejora de la zona recreativa se han realizado con una inversión de 41.425 euros.

El acondicionamiento del entorno de la ‘Fuente Bellido’ y la mejora de la zona recreativa se han realizado con una inversión de 41.425 euros.

El paratge natural ‘Fuente Bellido’, al terme municipal de la localitat de Casas Altas, ha condicionat el seu entorn i ha millorat les instal·lacions de la zona recreativa a través d’un projecte de rehabilitació del Programa de Paratges Naturals Municipals que desenvolupa l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València. Així ho ha pogut comprovar el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, durant la visita que ha realitzat a la zona junt amb l’alcalde del municipi, César Vicente Sánchez Blasco.

El diputat Bort ha explicat que “les actuacions que realitzem a través del Programa de Paratges Naturals Municipals tenen l’objectiu de conservar i valorar uns elements que són idiosincràtics del nostre medi natural i cultural”. “A més —ha prosseguit Josep Bort—, es tracta de recursos amb un potencial d’atracció turística important que, en alguns casos, han passat molt de temps sense rebre el manteniment i l’atenció que mereixen”.

L’alcalde César Vicente Sánchez ha considerat que aquest projecte realitzat a la zona de Fuente Bellido “és una actuació molt positiva per al poble i per als visitants, perquè l’entorn estava un poc abandonat i el pressupost d’ajuntaments com el nostre és molt limitat i no podem atendre totes les necessitats que tenim, com per exemple el condicionament d’aquest paratge natural”. El batlle ha assenyalat també que “la remodelació facilitarà que totes les persones que visiten Casas Altas puguen gaudir de l’entorn i d’un paisatge singular”.

El projecte de condicionament d’aquest paratge natural ha inclòs la millora dels seus accessos amb la renovació del paviment i la construcció de passos per a l’aigua d’escorrentia, així com la instal·lació de tanques de seguretat en el perímetre de la zona recreativa. En quant a l’espai dels paellers, aquest ha sigut remodelat i ha incorporat nous sistemes mataespurnes per adequar-lo a la nova normativa de prevenció d’incendis.

A més, també s’han reforçat les bigues de fusta amb brides d’acer per estabilitzar l’estructura de l’edifici i s’han instal·lat quatre taules de fusta per a pícnic amb bancades abatibles.

Aquesta intervenció s’ha dut a terme amb una inversió total de 41.425 euros. La Diputació, a través del Programa de Paratges Naturals Municipals, ha finançat el 90% del projecte amb 37.282 euros, i el consistori de Casas Altas ha aportat 4.143 euros per pagar el 10% restant.

Deixa un comentari