El Ple de l’Ajuntament de Vilamarxant aprova per unanimitat un acord contra la violència de gènere

La localidad del Camp de Túria desarrollará un plan de prevención contra las violencias machistas y la desigualdad que impregne las concejalías
La localidad del Camp de Túria desarrollará un plan de prevención contra las violencias machistas y la desigualdad que impregne las concejalías

Post també disponible en: Castellano

La localidad del Camp de Túria desarrollará un plan de prevención contra las violencias machistas y la desigualdad que impregne las concejalías.
La localitat del Camp de Túria desenvoluparà un pla de prevenció contra les violències masclistes i la desigualtat que impregne les regidories.

El Ple de l’Ajuntament de Vilamarxant va aprovar per unanimitat una moció contra la violència de gènere presentada de forma conjunta per tots els partits polítics representats.

Durant l’última sessió, els grups polítics del Ple Municipal van votar a favor d’un acord que busca l’eradicació de la violència de gènere en l’àmbit local, així com el seu suport a la lluita contra aquesta xacra social tant en l’àmbit autonòmic com nacional.

D’aquesta forma, la localitat del Camp de Túria manifesta “el seu sentit i dolorós record a la memòria de totes les dones assassinades per violència de gènere” i es compromet a fer un acte públic en senyal d’homenatge i reconeixement.

Així mateix, la Corporació garanteix que executarà un pla de prevenció contra les violències masclistes i la desigualtat que impregne totes les polítiques desenvolupades a través de les diferents regidories.

En aquesta línia, realitzarà tot tipus de campanyes dirigides a la prevenció, orientació i conscienciació de les desigualtats entre dones i homes i de la violència masclista.

D’altra banda, el Ple Municipal va declarar Vilamarxant  “espai contra la tracta de persones” i, per *estre motiu, desenvoluparà projectes per a “proporcionar ajuda a les dones objecte de tracta i es realitzaran campanyes de conscienciació per a visibilitzar aquesta injustícia”. Així, es formarà a la policia local i als treballadors socials perquè puguen actuar d’una forma correcta.

L’Ajuntament de Vilamarxant també va instar en aquest manifest al govern d’Espanya al fet que modifique la Llei de Règim Local perquè les corporacions locals recuperen les seues competència en promoció d’igualtat entre persones i en matèria de violència de gènere tal com està establit en el Pacte d’Estat del Congrés.

Entre les seues peticions al Govern d’Espanya, destaquen el desenvolupament de la legislació per a incloure com a violència masclista totes les violències contra les dones reconegudes al Conveni d’Istanbul; el desenvolupament dels Pressupostos Generals de l’Estat amb perspectiva de gènere; i incloure l’ensenyament afectiu-sexual dins del sistema educatiu.

Finalment, la Corporació també sol·licitarà al govern autonòmic que exigisca l’aplicació dels treballs de seguiment i avaluació sobre el desenvolupament del Pacte d’Estat, la intensificació en els treballs de formació dels membres de la judicatura i que revisen els protocols d’actuació.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*