Mi banner

El ple de Riba-roja rebutja una proposta del govern local per augmentar l’emmagatzematge de mercaderies fins a 25 metres d’altura

Post també disponible en: esCastellano

El PP vota contra la propuesta de poder competir con Madrid o Barcelona.

El PP vota contra la proposta de poder competir amb Madrid o Barcelona.

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria va rebutjar ahir dilluns una proposta de l’equip de govern per ratificar l’acord de setembre passat d’augmentar la capacitat d’emmagatzematge en les empreses dels polígons industrials de 11 a 14 metres d’altura que en algunes àrees arribaran als 25 metres a la cornisa de les façanes de les seves naus. D’aquesta manera, es pretenia permetre als polígons de Riba-roja la possibilitat de competir, en igualtat de condicions, amb altres àrees punteres d’Espanya com Madrid, Saragossa o Barcelona.

La mesura del govern local de Riba-roja -format pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida va rebre el suport de Ciutadans, l’abstenció de Riba-roja Pot i el vot contrari del Partit Popular. Aquest rebuig d’ahir obligarà l’executiu local a tornar a portar aquest punt de l’ordre del dia a la sessió plenària que tindrà lloc a principis del proper mes de març.

L’increment de la capacitat d’emmagatzematge en les naus industrials no és sinó la resposta directa del govern local de Riba-roja davant les peticions de les entitats i organitzacions empresarials de la localitat expressades en el I Fòrum Logístic celebrat en aquest municipi del Camp de Túria i que va aplegar desenes d’empresaris de tot Espanya.

Les restriccions d’emmagatzematge en alçada de mercaderia o productes que es dipositen en les naus de les empreses logístiques, una de les seus principals està radicada a Riba-roja de Túria, és una de les restriccions i deficiències que, segons el parer de les organitzacions empresarials , impedeixen competir en igualtat de condicions a totes les empreses respecte d’altres ciutats espanyoles.

Àrees industrials radicades en àmbits de Saragossa, Madrid o Barcelona acaparen, actualment, el mercat destinat a les empreses logístiques davant les que Riba-roja no pot competir directament ja que les naus ubicades al seu terme municipal no poden emmagatzemar el mateix percentatge de productes i mercaderies i, per tant, moltes empreses desisteixen de la seva intenció de traslladar-se a Riba-roja.

L’ampliació de l’altura en cornisa prevista en el ple d’ahir dilluns hauria permès beneficiar els polígons industrials de l’Oliveral, els sectors 12 i 13, el By-pass, Casanova, Masia de Sant Antoni de Poyo, Masia de Baló i Bassa que, d’aquesta manera, podrien emmagatzemar fins a 14 metres de mercaderies en alçada davant els 11 que es poden emmagatzemar en l’actualitat. Per la seva banda, el polígon Entrevies no tindria límits d’altura mentre que el sector 14 podria fer-ho fins a 25 metres.

La proposta de resolució municipal preveia que les plantes dels edificis industrials oscil·laria entre els 3 i els 4. Per la seva banda, els paràmetres d’edificabilitat, ocupació i reculada frontal es mantindrien en els mateixos nivells que fins ara. Les parcel·les mínimes dels polígons industrials tindrien entre els 1.000 i els 2.000 metres quadrats d’extensió.

El text aprovat pel ple de Riba-roja de Túria recalca que aquestes modificacions urbanístiques responen “a la conveniència d’adaptar alguns aspectes puntuals de regulació de les normes del planejament vigent a les necessitats constatades durant els últims anys” en què l’construcció de edificis en sòl industrial “ha estat molt important i és previsible la dinamització de les activitats empresarials durant els propers anys”.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha lamentat que el Partit Popular de la localitat “hagi anteposat, un cop més, els seus interessos polítics i electorals enfront de l’interès general de les nostres empreses ubicades als polígons industrials que, al cap ia la fi, són els que poden generar llocs de treball a la localitat i competir així amb la resta de ciutats espanyoles “.

Raga ha afegit que el PP de Riba-roja “hauria d’iniciar un seriós període de reflexió sobre la seva estratègia política ja que la seva actuació està allunyada dels interessos generals de les organitzacions empresarials que, encaridament, ens havien sol·licitat una igualtat d’oportunitats respecte d’altres metròpolis i, per tant, podríem haver impedit la marxa d’aquestes mateixes empreses “.

Deixa un comentari