El ple de Xest aprova el compte general 2018

En el pleno se aprobaron la cuenta general de 2018, con la abstención de la oposición, y otros puntos del día.
En el pleno se aprobaron la cuenta general de 2018, con la abstención de la oposición, y otros puntos del día.

Post també disponible en: Castellano

En el pleno se aprobaron la cuenta general de 2018, con la abstención de la oposición, y otros puntos del día.
En el ple es van aprovar el compte general de 2018, amb l’abstenció de l’oposició, i altres punts del dia.

Aquest dimecres, 25 de setembre, es va celebrar la sessió ordinària del ple corresponent al mes en curs, en la qual es van aprovar el compte general de 2018, amb l’abstenció de l’oposició, i altres punts del dia.

Compte general i contractes reparats

L’Ajuntament va tancar l’exercici 2018 amb deute zero, per quart any consecutiu, i amb un romanent de tresoreria de 6.681.000 euros, disponibles per finançar despeses. Tal com va explicar la regidora d’Hisenda, Talia Roselló, “el resultat de l’exercici ha estat de 3.316.645 euros en positiu i hi ha hagut un excés de finançament afectat, també en positiu, de 2.317.000 euros, que provenen de subvencions que a principi de l’exercici no se sabia que es concedirien i de la venda de parcel·les del parc empresarial que ha estat possible gràcies al desbloqueig del PAI “.

Tal com marca la llei, l’equip de govern va donar compte dels informes desfavorables d’Intervenció davant determinats pagaments, denominats objeccions, juntament amb l’exposició dels resultats del compte general anual. “La majoria d’aquests inconvenients són conseqüència de la nova Llei de Contractacions del Sector Públic, ja que es requereixen cinc informes per a realitzar una compra, per exemple, de 10 cèntims d’euro, i molts d’aquests corresponen a necessitats permanents de funcionament del mateix Ajuntament i provenen de les compres al comerç local; sense els famosos objeccions aquest Ajuntament no pot comprar a Xest “, explicava Roselló.

L’alcalde, José Morell, va incidir en les objeccions de major quantia, que en l’anterior legislatura sumaven trenta i que en l’actualitat s’han reduït a quinze, dels quals dotze sortiran a licitació pròximament, quedant tres grans inconvenients per regularitzar. “Hem anat esmenant els inconvenients que ens van deixar a la mesura dels possible; amb algun era només una qüestió de forma amb fàcil solució, altres han estat llargs i complicats d’arreglar i s’ha hagut de contractar tècnics externs per poder treure’ls a licitació, però hem de fer una gestió en paral·lel, és a dir, anem solucionant aquests contractes però també hem de fer la nostra pròpia gestió “, manifestava Morell.

A petició del portaveu de Ciutadans, Enrique Pentinat, es va acordar entre tots els partits polítics revisar conjuntament i en profunditat el llistat d’objeccions lliurat per Intervenció per poder col·laboraran seva esmena.

Modificació de crèdit per destinar a mesures d’ocupabilitat

El regidor d’Ocupació, José Vicente Guijarro, va ser l’encarregat de justificar aquesta modificació de crèdit, que es destinarà a la contractació de personal per a la brigada durant l’últim trimestre de l’any.

“Normalment l’hora d’ara arriben ajudes que ens permeten comptar amb més personal per així poder mantenir la qualitat dels serveis davant la quantitat d’activitats que es desenvolupen al municipi, però aquest any no han arribat i, com la llei ens impedeix fer contractacions fixes, hem de recórrer a contractes temporals “, apuntava Guijarro.

Aquest punt es va aprovar per unanimitat.

Reversió de terrenys cedits a l’IVADIS

Tal com es va explicar des de l’equip de govern, l’any 2002 l’Ajuntament va cedir al’IVADIS, actual Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives, una parcel·la en Pi Blay per realitzar tallers d’ocupabilitat en l’àrea de jardineria. Després del seu abandonament fa dos anys, fruit de la cancel·lació de l’acord amb l’empresa que el gestionava, els terrenys han quedat sense activitat i l’Ajuntament sol·licita que la parcel·la torni a ser d’ús municipal.

Aquest punt va ser aprovat per unanimitat.

festes locals

El ple va ratificar per unanimitat l’acord del consell escolar municipal per designar els festius locals de 2019, que seran el 18 i el 20 de març. “L’objectiu és evitar l’abstenció escolar que es produeix quan Sant Josep cau entre setmana, ja que l’endemà molts nens i nenes no van a classe; així que es va decidir fer pont de dimecres a diumenge “, apuntava el regidor de Festes, Raúl Mota.

Aquest punt va ser aprovat per unanimitat.

Emergència climàtica

Com a últim punt de l’ordre del dia, la regidora d’Esquerra Unida, Mª Ángeles Llorente, va llegir la moció presentada per la Plataforma Aire Net Foia de Bunyol – Chiva sobre l’emergència climàtica en què se sol·licitava el compromís de l’Ajuntament en la reducció de gasos d’efecte hivernacle, l’abandonament dels combustibles fòssils i una aposta per la mobilitat sostenible o l’impuls de l’economia local i de proximitat, entre d’altres. Tots els grups polítics van mostrar el seu suport.

 

Llorente també va traslladar al ple la informació sobre la manifestació pel clima, que tindrà lloc divendres que ve, 27 de setembre, a València a les 18 hores a la plaça de la Verge. “L’Ajuntament cofinançarà, juntament amb les organitzacions convocants, un autobús per assistir a la manifestació davant l’emergència climàtica que sortirà de l’avinguda Banda La Lira a les 17 hores; les persones interessades hauran de apuntar-se al 663.226.723 “.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*