El Ple de Xest aprova el nou reglament de la Policia Local i modifica l’ordenança de trànsit davant la proximitat de l’GP de Motociclisme

El Pleno aprueba el nuevo reglamento de la Policía Local y modifica la ordenanza de tráfico ante la proximidad del Gran Premio de Motociclismo.
El Pleno aprueba el nuevo reglamento de la Policía Local y modifica la ordenanza de tráfico ante la proximidad del Gran Premio de Motociclismo.

Post també disponible en: Castellano

L’última sessió de ple ordinària de l’Ajuntament de Xest ha aprovat dues mesures de cara a la propera celebració del Gran Premi de Motociclisme. D’una banda, el nou reglament de la Policia Local permetrà l’ús de drones amb totes les garanties i, d’altra banda, a través de l’ordenança municipal de tràfic s’evitaran les possibles molèsties als veïns i veïnes amb la regulació de l’acampada lliure al casc urbà.

Nou reglament per a la Policia Local de Xest

Tal com va explicar la regidora de Seguretat, Talia Roselló, l’Ajuntament ha elaborat un reglament d’organització i funcionament de la Policia Local de Xest davant la necessitat de tenir una norma marc que reguli la seva activitat al municipi. “Aquest reglament es porta en aquest moment per dues qüestions prioritàries, d’una banda donar una normativa jurídica als guardes rurals dins el cos; ara estan una mica als llimbs i havíem de dotar-los d’aquesta norma marc perquè s’incloguessin d’aquesta manera dins de la Policia Local “, explicava Roselló. “El segon motiu és que som el primer municipi de tot Espanya habilitat per volar drones per part de la Policia Local i estem obligats a passar aquest reglament per ple per començar a funcionar amb total garantia. El dels drones va ser alguna cosa prioritari en un moment determinat, tant per seguretat dins de l’Mundial com per seguretat en l’agricultura al nostre municipi, per poder controlar tots els camps, sobretot en època de recol·lecció de collites “.

El nou reglament va ser aprovat per unanimitat.

Ordenança municipal reguladora de l’trànsit

Roselló també va ser l’encarregada d’explicar aquest punt, començant per aclarir que no es tracta d’una ordenança fiscal, i agraint a la resta de grups polítics la seva participació a través de diverses reunions prèvies. “Aquesta ordenança ha estat també prioritària en aquest moment per poder regular les acampades lliures que s’estaven produint dins del municipi i en els voltants de l’nucli urbà, sobretot de caravanes que de manera il·legal s’instal·len als carrers amb motiu de la celebració de l’Mundial , amb tot el que comporta, traient barbacoes, etcètera “, explicava la regidora. “També ens havien traslladat un altre problema i és que els vehicles de més 3.500 kg de massa estaven aparcant als carrers, deteriorant l’asfaltat, així que hem regulat que no es pugui aparcar determinats tonatges dins el casc”.

En aquest sentit, l’alcalde, José Morell, va puntualitzar que “més enllà dels desperfectes a l’asfalt també s’estaven produint molèsties als veïns en diverses zones del poble, generades pels sorolls dels camions que arrenquen molt d’hora i que en alguns casos també els bloquegen la visió. Tenint el polígon Pi Blay tan a prop, anem a prohibir aparcar aquests camions dins el casc urbà “, afirmava Morell.

Aquest punt també va ser aprovat per unanimitat.

Altres punts d’Ple

El Ple també va aprovar per unanimitat la modificació de crèdit corresponent a l’pagament de 7.000 euros anuals a la treballadora social municipal, a càrrec de la Diputació de València, per realitzar les tasques de coordinació de l’equip de Serveis Socials, format per cinc persones.

Aquest punt va ser explicat per la regidora de Benestar Social, Mª Ángeles Llorente. “A principis d’aquest any la Diputació de València remet a l’Ajuntament un certificat en què explica com finança a tot l’equip de Serveis Socials; aquesta vegada en la planilla que ens manen amb el que ens donen per pagar els salaris d’aquestes persones figura el concepte de coordinació, que ascendeix a 7000 euros, el que significa que la persona que coordina l’equip ha de cobrar aquest import anual “, detallava la regidora. “Perquè la treballadora social pugui cobrar per la tasca de coordinació, l’Ajuntament ha hagut de buscar la fórmula legal i veure amb els tècnics en quina partida es podia incloure, ja que no sabem què passarà amb la Llei Llei de Racionalitat i sostenibilitat de l’Administració Local, ni si els serveis base es mantindran o passaran a dependre d’altres administracions. A la fin, fent cas a la interventora, se li pagarà de moment en concepte de productivitat, encara que no ho és, mentre la situació segueixi així “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*