El PP de la Pobla de Vallbona critica la seua opinió “pujada d’impostos encoberta” dels Pressuposts 2020

La Presidenta del PP, Isabel Bonig,con la candidata, Carmen Contelles.
La Presidenta del PP, Isabel Bonig,con la candidata, Carmen Contelles.

Post també disponible en: Castellano

El Partit Popular de la Pobla de Vallbona denuncia que el pressupost municipal per al pròxim 2020 elaborat pel quadripartit encobreix una pujada d’impostos per poder quadrar els comptes. Aquest és un dels principals motius pels quals els populars van votar en contra de l’pressupost municipal de 2020, que recentment ha aprovat en solitari el quadripartit que governa la Pobla de Vallbona format per Compromís, PSPV, Cupo i Amb tu.

Per a la portaveu popular, Mari Carmen Contelles, “són uns comptes tancades a cops de martell per poder fer front a l’exagerat increment de despesa necessària per a poder complir les condicions de l’pacte de govern. Són uns pressupostos tramposos que no solucionen els problemes reals de la Pobla de Vallbona i només serveixen per donar curs a les exigències dels socis de govern “.

Segons Contelles, “els veïns de la Pobla de Vallbona es veuran afectats per una pujada d’impostos encoberta per uns gestors incapaços d’afrontar que necessiten recaptar més per pagar els seus excessos. No només s’elimina la subvenció a l’IBI de l’habitatge habitual, sinó que disfressen de “adequació” el que en la pràctica és una pujada de l’20% de l’impost de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) “

Per al Partit Popular de la Pobla “gran part de culpa de la necessitat d’augmentar la recaptació es deu a la pujada alarmant de la despesa a la partida de personal que hipoteca el 48% de l’pressupost municipal. Una partida afectada per la pujada de l’sou dels 9 regidors alliberats, que tot i la pujada de l’16% que s’auto van aplicar en el primer mes de legislatura ara torna a incrementar-se en un altre 3% “.

“Malgrat que les inversions reals s’han congelat respecte a l’any anterior i amb prou feines suposen un 6% de l’pressupost, els sous de Josep Vicent Garcia i els vuit regidors alliberats suposen un increment de més d’un quart de milió d’euros” ha lamentat la portaveu.

Per Contelles, “gran part de les inversions anunciades a bombo i platerets com les càmeres de seguretat o actuacions tan imprescindibles com el col·lector no compten amb suport econòmic real, només podran realitzar-se si es venen parcel·les, que amb l’actual clima de desacceleració econòmica dificulta molt el seu compliment “.

“A més -tal com ha destacat Contelles- aquest pressupost per al 2020 té un marcat caràcter propagandístic, augmenten les despeses en comunicació i propaganda arribant a gastar 10 euros per cada euro invertit en donar suport a la petita empresa o el turisme”.

Finalment, la portaveu popular ha criticat també que malgrat les advertències per part de l’oposició i la intervenció municipal de l’obligació de presentar un Pla Econòmic-Financer per incomplir la regla de despesa des 2018, l’equip de govern liderat per Compromís i els socis que el sostenen a l’alcaldia segueix sense presentar-lo des de febrer de 2019. Un pla que reflecteix un desajust en els comptes de més d’un milió d’euros.

Els populars assenyalen finalment que en l’informe d’intervenció es descriu de manera literal “… tenint en compte la situació d’incompliment de la regla de despesa posat de manifest en la liquidació de l’pressupost de l’exercici 2018 així com la previsió d’incompliment tant de l’objectiu d’estabilitat com de regla de despesa a el tancament de l’exercici 2019, aquesta Intervenció no pot sinó advertir novament que l’Ajuntament té pendent d’elaboració i aprovació l’oportú pla econòmic-financer i que, davant l’incompliment d’aquesta obligació, l’art. 25 de la LOEPSF estableix que en cas de manca de presentació, de manca d’aprovació o d’incompliment de el pla econòmic financer, l’administració pública responsable ha d’aprovar en el termini de 15 dies des que es produeixi l’incompliment, la no disponibilitat de crèdits i efectuar la corresponent retenció de crèdits que garanteixi el compliment de l’objectiu establert. A dia d’avui no s’ha adoptat cap acord en aquest sentit. “

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*