El PP de la Pobla de Vallbona denúncia l’ocultació d’informació del Portal de Transparència

“La concejal de educación y portavoz socialista, Regina Llavata, muestra una grave carencia de sensibilidad hacia los padres y su departamento suma constantes errores en la gestión de los servicios públicos”.
“La concejal de educación y portavoz socialista, Regina Llavata, muestra una grave carencia de sensibilidad hacia los padres y su departamento suma constantes errores en la gestión de los servicios públicos”.

Post també disponible en: Castellano

La portavoz del PP de La Pobla de Vallbona, Mari Carmen Contelles.
La portaveu del PP de La Pobla de Vallbona, Mari Carmen Contelles.

Mari Carmen Contelles, portaveu del Partit Popular de la Pobla de Vallbona, ha denunciat “l’ocultació deliberada d’informació del portal de transparència per part de l’equip de govern liderat per Compromís, concretament s’ha eliminat tota la informació de l’execució pressupostària de 2019” .

“Una informació que – tal com assenyala la portaveu – estava disponible fins al passat ple municipal i que després de la seva celebració ha desaparegut del tot del portal de govern obert. El quadripartit ha esborrat totes les dades relatives a l’apartat d’execució pressupostària d’enguany. ”

Per Contelles, “els partits comandats per Compromís, en un exercici de caciquisme i obscurantisme sense igual, després de ser preguntats en el ple per l’alt grau d’execució d’alguna partida pressupostària han optat per esborrar tota aquesta informació per impedir la tasca fiscalitzadora de la oposició i el que és molt més greu, amagar els seus veïns en què s’estan gastant els diners en aquest any electoral “.

Contelles ha atribuït aquesta desaparició al fet que en l’últim ple des del grup popular es va interpel·lar al regidor de festes de Compromís per l’elevat percentatge de la partida pressupostària de gastada al mes de març. Concretament al portal es podia comprovar que a 14 de març, dels 176.578,66 euros pressupostats s’havien gastat ja, 74.188,75. El que suposa gastar un 42% de tot el pressupost anual en els primers tres mesos de l’any.

 

 

 

“La desagradable sorpresa ha estat que en seguir realitzant la nostra tasca de fiscalització després de la celebració del ple, la informació que abans estava detallada, ara es troba esborrada”, ha lamentat la portaveu.

Segons Contelles, “Josep Vicent Garcia i els seus socis ens han tornat a demostrar la seva veritable cara, un govern amb aires dictatorials que impedeix a la ciutadania accedir a la informació quan la seva gestió és qüestionada”.

“Des del Partit Popular, exigim explicacions públiques sobre qui ha manat que s’elimini aquesta informació i per quin motiu s’oculten les dades de la gestió econòmica de 2019”, ha reclamat Mari Carmen Contelles.

Com ha destacat la portaveu, “tota la legislatura hem vingut denunciant que la participació i la transparència d’aquest govern format per Compromís, PSPV, EU i CONTINGENT, no és més que un mer postureo. En lloc d’afrontar les crítiques opten per eliminar la informació perquè ningú pugui qüestionar la seva gestió a escassos dos mesos de les eleccions locals ”

D’altra banda, des del Partit Popular han recordat que l’omissió d’aquesta informació al portal de transparència, suposa que el govern municipal del quadripartit incompleix la Llei 2/2015, de 2 d’abril, de la Generalitat Valenciana, de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana i la legislació estatal en aquesta matèria.

Per finalitzar Contelles ha remarcat que “l’alcalde de Compromís, Josep Vicent Garcia, secundat pels seus socis són ja reincidents en saltar-se la llei en el seu afany electoralista. El passat mes van vulnerar flagrantment la Llei Autonòmica de Publicitat Institucional i ara lamentablement fan el mateix amb la Llei de Transparència “.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*