El PP denuncia l’alcalde i candidat del PSOE a l’ajuntament de Riba-roja davant la Fiscalia per presumpta malversació de fons públics

La candidata a la alcaldía de Riba-roja por el Partido Popular, Mª José Ruiz.
La candidata a la alcaldía de Riba-roja por el Partido Popular, Mª José Ruiz.

Post també disponible en: Castellano

La candidata a la alcaldía de Riba-roja por el Partido Popular, Mª José Ruiz.
La candidata a l’alcaldia de Riba-roja pel Partit Popular, Mª José Ruiz.

La Fiscalia de anticorrupció està investigant a Raga, després de la denúncia interposada per Partit Popular de Riba-roja de Túria per presumptes delictes de prevaricació, falsedat documental, negociacions prohibides i malversació de fons públics. Robert Raga (PSOE), “va adjudicar un contracte per a la creació d’un web municipal d’esports que ha pogut beneficiar un amic íntim seu i pel qual s’ha pagat 10.895 €”, segons els populars.

“Raga, presumptament simular un procediment de contractació per acabar afavorint a l’empresa que pertany a un membre de l’executiva del PSOE, gran amic de Raga. En aquest procediment van existir multitud d’irregularitats, i en les proves aportades, a més d’apreciar connivència entre dues empreses, queda demostrada, una clara intencionalitat d’afavorir a l’empresa de l’amic de Raga “, han afegit.

“A més de la possible il·legalitat per beneficiar al seu amic, va incórrer en una altra presumible il·legalitat en pagar un any i onze mesos abans de la realització de la feina”, ha assegurat la candidata a l’alcaldia de Riba-roja pel Partit Popular, Mª José Ruiz. “Però el modus operandi no és nou, Raga ja va ser a declarar al Jutjat per un altre contracte irregular, ja ha hagut de donar explicacions, en seu judicial, per un presumpte tripijoc de contracte públic per col·locar a l’ex assessor de l’exalcalde socialista Toledo”, ha explicat la portaveu del Partit Popular.

“El candidat a l’alcaldia pel PSOE, Roberto Raga va convèncer a dues empreses amigues perquè presentessin la seva proposta econòmica superior a la que resultés beneficiada, per complir amb la formalitat i passar els filtres de l’auditoria de l’ajuntament”.

«Contracte arreglat»

“L’ajuntament de Riba-roja de Túria va sol·licitar oferta a tres empreses, la mercantil ‘Hostaleria al Mercat MAD 21, SL’, l’objecte social és l’hostaleria, per la qual cosa el seu objecte social no es correspon amb l’objecte de contracte, ‘Quois Developement S.L ‘, l’administrador únic era Luis Miguel Navarro Arnau, fins a 30 de abril de 2018 i’ Imagination i Mas Worldwide Blue S.L ‘, empresa que en el moment de sol·licitar l’oferta, es trobava en Concurs de Creditors, i per tant sotmesa a una situació de prohibició de contractar amb l’Ajuntament “.

“Les ofertes presentades per ‘Quois Developement’ i ‘Hostería al Mercat MAD 21 S.L’, presenten el mateix format, contingut i fins i tot espaiat i nombre de punts suspensius, de manera que sembla que hagin utilitzat un mateix document base, sobre el que han canviat simplement el logotip i nom de l’empresa. A més, les dues ofertes comparteixen el mateix número de telèfon fix de contacte “, mantenen des del PP.

Mª José Ruiz ha destacat “les circumstàncies que posen en relleu la denúncia, posant l’accent en que tot el denunciat, està documentat amb proves. Es dóna la circumstància que Luis Miguel Navarro, la persona presumiblement beneficiada té una excel·lent relació amb els membres del Govern municipal, és l’acompanyant habitual de la regidora d’esports, participant activament en reunions d’aquesta àrea i va concórrer a les eleccions del 2011 a la llista del PSOE “.

En la denúncia interposada pels populars de Riba-roja, “queda provada la relació de Raga amb Luis Miguel Navarro, i la relació professional / comercial, entre els administradors de les empreses que van presentar les ofertes, el que va poder alterar el preu al mercat, encarint els costos per a l’Ajuntament en benefici de l’o els adjudicats, i amb el consentiment de l’alcalde, Roberto Raga “, asseguren des del PP.

La denúncia, també és “extensiva a altres membres de l’executiu de Riba-roja, de manera que tres de les candidatures que concorren a les eleccions municipals, tenen als seus cap de llista investigats per la justícia (PSOE, Compromís i EU), per delictes de prevaricació, falsedat documental, negociacions prohibides i malversació de fons públics “.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*