Mi banner

El PP qualifica de “grotesca i insuficient” la resposta del Consell amb les ajudes per la pedregada a La Ribera

Post també disponible en: esCastellano

El portavoz de Agricultura del Grupo Popular en Les Corts, José Ramón Calpe.

El portavoz de Agricultura del Grupo Popular en Les Corts, José Ramón Calpe.

El portaveu d’Agricultura del Grup Popular en Les Corts, José Ramón Calpe, ha qualificat de “grotesca i insuficient” la resposta del Consell als propietaris de les explotacions agràries afectades per la pedra del passat mes de juliol després de l’aprovació avui d’un línia d’ocupació.

“Puig va anunciar ajudes per compensar els efectes de les incidències climàtiques però ha tornat a mentir a l’oblidar-se dels agricultors de la Ribera les produccions de caquis i cítrics han quedat arrasades al excloure’ls d’aquestes ajudes especials”, ha assenyalat.

Calp ha indicat que “el Consell hauria ara habilitar un altre pla específic de suport per a col·laborar econòmicament amb els agricultors en les despeses suplementàries per recuperar les seves explotacions”.

José Ramón Calpe ha explicat que “la línia d’ajuts aprovada avui per valor de tres milions d’euros és insuficient perquè només cobreix la contractació a través dels ajuntaments d’aquelles persones que s’han quedat sense feina al camp a causa de la pèrdua de collita per la pedra. Però és una línia d’economia, no d’agricultura. S’obliden de la promesa línia d’ajuts per a la retirada de fruita danyada i de la regeneració dels danys en les infraestructures agràries afectades pels episodis de pedra “.

El portaveu popular ha assenyalat que “presentarem una iniciativa per sol·licitar ajudes directes a l’agricultor. Algunes d’aquestes ajudes concretes que sí repercutirien directament són completar les indemnitzacions de l’assegurança per a cobrir el 100% del dany, establir ajudes per cobrir danys no assegurables o pèrdues de la collita d’exercicis posteriors, subvencionar préstecs i facilitar moratòries. També el govern central hauria de col·laborar o establir alguna mesura concreta com establir el tipus 0 en l’IRPF, eximir o subvencionar quotes de la Seguretat Social, especialment per a autònoms, o la possible condonació de l’IBI de rústica. Són mesures concretes, de fàcil aplicació que ajudarien de veritat a pal·liar els danys soferts pels afectats “.

Calp ha manifestat que “el que no és de rebut és que el govern socialista de Sánchez miri cap a un altre costat. És un sarcasme que el govern central, quatre mesos després, digui a hores d’ara que no té constància d’aquests danys perquè no l’hi han comunicat els ajuntaments. És lamentable “.

Deixa un comentari