El Projecte Experimental d’Ocupació ADAPT\@+T 2019 de la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi llança la campanya #TuComarcaTuFuturo

Post també disponible en: Castellano

Amb l’objectiu de difondre i fomentar la formació professional que s’impartix en la comarca d’Utiel-Requena

El Projecte Experimental d’Ocupació ADAPT @ + T 2019, en col·laboració amb els centres d’educació secundària de la comarca, ha dissenyat una campanya de comunicació que té com a objectiu la difusió i foment de la Formació Professional que ofereix el nostre territori.
La campanya, sota el títol #TuComarcaTuFuturo, consisteix en la divulgació d’una sèrie de materials amb els quals donar a conèixer l’oferta educativa de la zona de manera unificada i accessible, posant l’accent en les sortides que ofereix cada un dels vint-i-cicles que s’imparteixen en els centres de la zona.

Formació Professional, una opció de futur

La Formació Professional és un dels itineraris més ràpids i específics d’accés a el món laboral. Els centres d’educació secundària de la nostra comarca, a més, condensen una àmplia varietat de famílies i especialitats: Activitats Agràries, Administració i Gestió, Cuina i Hostaleria, Electricitat i Electrònica, Fabricació Mecànica, Imatge Personal, Indústria Alimentària, Informàtica i Comunicacions, Sanitat, serveis Socioculturals ia la Comunitat i Transport i Manteniment de Vehicles.
Per al desenvolupament de la campanya #TuComarcaTuFuturo, el projecte experimental d’ocupació ADAPT @ + T 2019 ha dut a terme durant els últims mesos una sèrie de reunions amb els IES Alameda i Miguel Ballesteros Viana d’Utiel i els IES Nº 1, Oleana i la escola de Viticultura i Enologia Félix Jiménez de Requena. Tots ells coincideixen que l’oferta de Formació Professional que ofereixen els seus centres qualifica als seus estudiants per respondre a la demanda laboral de la zona, facilitant que puguen establir el seu futur a la comarca, sense necessitat de marxar per trobar feina, contribuint d’aquesta manera a pal·liar el despoblament.

Difusió conjunta i contingut participatiu

Coincidint amb el període d’inscripció als cicles formatius, que es preveu per a finals d’aquest mes, la campanya #TuComarcaTuFuturo serà difosa des dels mitjans de la Mancomunitat de l’Interior Terra de el Vi, comptant amb contingut específic de periodicitat regular tant en pàgina web com en xarxes socials. Tot el material podrà ser compartit per administracions, associacions, empreses i mitjans comarcals, buscant una participació conjunta en la difusió de les oportunitats formatives que ofereix el nostre territori.
S’espera que totes aquestes accions serveixin per amplificar el missatge dels centres a l’hora de captar nous alumnes que vulguen encaminar la seua carrera cap a la inserció laboral a la comarca o busquen reorientar el seu futur a través de la Formació Professional.

En la línia dels objectius fixats pel Pacte Territorial en matèria d’Ocupació i Desenvolupament Local

La campanya #TuComarcaTuFuturo neix dels serveis d’orientació, formació i emprenedoria que l’equip de el projecte ADAPT @ + T 2019 ve realitzant a la comarca des d’octubre de l’any passat amb la intenció de complir els objectius fixats en el Pacte Territorial en matèria d’Ocupació i Desenvolupament Local, mitjançant el programa Avalem Territori de la Generalitat Valenciana.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*