El PRyA demana que es netegen les lleres del terme municipal de Requena

Imagen del río a su paso por Casas del Río facilitada por el PRyA.
Imagen del río a su paso por Casas del Río facilitada por el PRyA.

Post també disponible en: Castellano

Des del Partit de Requena i Llogarets han presentat una moció al ple per demanar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer la neteja de les lleres d’aigua del municipi.

“Qualsevol que recorri els llits fluvials requenenses podrà observar que en molts punts el nivell d’acumulació d’elements aliens a les riberes naturals dels nostres cursos d’aigua impedeix que aquestes no aconsegueixin conservar l’ecosistema natural que haurien, o que es comença a dificultar la correcta circulació de les aigües, amb el corresponent perill de desbordaments en cas de grans riuades”.

“Diversos veïns del municipi ens han mostrat llocs on l’aigua s’estanca i contamina, o on és preocupant la ràpida extensió dels canyars no autòctons que alteren les característiques de la vegetació nativa i l’entorn natural i fins i tot envaeixen el curs dels rius dificultant el pas de les aigües. A més s’observen molts altres elements perjudicials tal com hem pogut observar diversos membres del Partit de Requena i Llogarets”.

“Aquest és el cas de les rambles que creuen Sant Antoni, les properes a Camp Arcís, o rius com en diversos punts del Cabriel com en Cases del Riu o el Magre en diversos punts de la seva travessia com a El Pontón, per citar només alguns exemples”.

L’objectiu que persegueix el Partit de Requena i Llogarets amb aquesta moció és “aconseguir recuperar els ecosistemes originals dels nostres llits, de manera que es podria regenerar la fauna i la flora autòctones, millorar la neteja d’aquests entorns naturals, mantenir el bon trànsit de les aigües per reduir els estancaments i el perill de desbordament, endreçar l’entorn dels nostres paisatges, i donar una bona imatge del nostre patrimoni natural entre els nostres ciutadans i visitants”.

“A més és la nostra obligació assegurar les lleres en tot el municipi, però sobretot al seu pas pels nuclis urbans, com és el cas de Sant Antoni, el qual es troba saturat d’una manera notable. Després de reunir-nos amb veïns d’aquesta població, la preocupació dels mateixos quant a la seva rambla és notable, ja que es pot posar en greu risc a Sant Antoni i a tots els seus veïns”, han finalitzat. 

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*