El servei de transport de Vilamarxant inclourà connexions diàries amb quasi tots els metros de Riba-roja de Túria

Este procés augmentarà considerablement les freqüències de viatges.
Este procés augmentarà considerablement les freqüències de viatges.
Este procés augmentarà considerablement les freqüències de viatges.
Este procés augmentarà considerablement les freqüències de viatges.

La Conselleria ha publicat hui el Projecte de servei de transport de la zona de Vilamarxant. Este procés augmentarà considerablement les freqüències de viatges i estarà finançat per la Generalitat.

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha aprovat el Projecte de servei públic de transport de viatgers per carretera de la zona nord-oest de l’Àrea Metropolitana de València, que inclou el servei en autobús de Vilamarxant.

Es tracta d’un projecte de concessió que recull gran part de les millores que, des del principi de la legislatura, l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Vilamarxant ha sol·licitat a través de diferents reunions i escrits amb l’administració autonòmica per posar en marxa les actuacions necessàries perquè els veïns i veïnes disposen d’un servei millorat i que s’adeqüe més a les seues necessitats.

El document publicat hui projecta 31 connexions directes d’anada i tornada amb la major part dels metros de Riba-roja de Túria, de dilluns a divendres laborables, des de les 6.15 i fins a les 21.30 h (cada mitja hora). Dissabtes hi haurà 8 trajectes d’anada i 8 de tornada i diumenge s’incorporen 7 viatges d’anada i tornada.

En període no lectiu també es manté una freqüència semblant, només canviant alguns horaris per adaptar-se al metro.

A més, no es deixen de costat les comunicacions amb Llíria i Benaguasil amb 10 expedicions de dilluns a divendres, durant tot l’any, des de les 7.45 fins a les 19.45 h. En el cas de Llíria, el servei inclou l’arribada de forma directa a l’Hospital.

El transport públic serà finançat per la Generalitat

Este document de la Generalitat recull les directrius i objectius generals que caldrà que tinguen estes línies de transport. A més, les despeses d’esta nova concessió estaran a càrrec de l’administració autonòmica i no de les arques municipals que anualment han hagut de desemborsar més de 90.000 euros euros per mantindre este servei sense cap ajuda d’altres administracions.

L’aportació global de la Generalitat per cobrir les despeses de tota esta concessió durant els 11 anys que engloba la mateixa és de 12.542.328,85 euros, una part proporcional dels quals aniran destinats al transport de Vilamarxant.

L’alcalde Jesús Montesinos ha destacat que “amb este futur nou mapa, Vilamarxant tindrà assegurada una substancial millora del  seu transport públic i, a més, este servei estarà sufragat per la Generalitat, amb l’estalvi que això també suposarà per als comptes municipals. Han sigut tres anys de demandes de millores a la Conselleria que, tot i que no s’han concedit amb la celeritat que haguérem volgut, han arribat amb la finalitat que els veïns i veïnes de Vilamarxant disposen d’un transport digne que oferirà una àmplia bateria d’horaris”.

Tot i reconéixer que este anunci és un gran avanç respecte a la situació heretada, l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Vilamarxant i el personal tècnic estudiarà el projecte al detall per si es considerara necessari demanar alguna millora durant el període d’informació pública al qual se sotmetrà el text, i que estarà obert fins al 21 de setembre.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*