El Torico de la Cuerda de Chiva, declarat Festa d’Interès Turístic Autonòmic

El Torico de la Cuerda de Chiva, declarado Fiesta de Interés Turístico Autonómico.
El Torico de la Cuerda de Chiva, declarado Fiesta de Interés Turístico Autonómico.

Post també disponible en: Castellano

El Torico de la Cuerda de Chiva, declarado Fiesta de Interés Turístico Autonómico.
El Torico de la Cuerda de Chiva, declarat Festa d’Interès Turístic Autonòmic.

La declaració suposa un reconeixement a la singularitat i riquesa patrimonial i cultural de la festa

La festa del Torico de la Cuerda de Xiva és una de les festes amb més arriago de la Comunitat Valenciana

La Generalitat Valenciana ha declarat la Festa del Torico de la Cuerda de Xiva com a Festa d’Interès Turístic Autonòmic. Una resolució, de conformitat amb el que disposen els articles 3.1.c, 7.1 i 9.1 del Decret 119/2006, de 28 de juliol, del Consell, regulador de les declaracions de festes, itineraris, publicacions i obres audiovisuals d’interès de la Comunitat Valenciana que s’ha publicat avui al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

La declaració de Festa d’Interès Turístic Autonòmic per a la Festa del Torico de la Cuerda de Chiva arriba després de gairebé dos anys de treball de l’Associació Penya Taurina El Torico de la Cuerda de Chiva, “i és la cirereta d’un projecte que va començar fa dos anys, amb la posada en marxa, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Chiva, de la Ruta Turístic Cultural del Toro de Corda i del Centre d’Interpretació “, destaca Javier Tarín, president de l’Associació Penya Taurina El Torico de la Cuerda de Chiva.

Javier Tarín assenyala que aquesta declaració “suposa un reconeixement de la importància de la nostra festa, que sempre s’ha destacat pel seu respecte al toro, de la seva singularitat i de la seva riquesa patrimonial, cultural i turística, perquè la Festa del Torico és molt més que els actes taurins, és una festa amb 371 anys d’història documentada (des de 1648), encara que sabem que és més antiga, amb molta tradició, que té un patrimoni cultural molt important darrere i que, cada any, atreu a molta gent a Chiva ” .

Un recent estudi de la Universitat Politècnica de València va valorar en 12,7 milions d’euros l’impacte econòmic del Torico de la Cuerda a Chiva i genera uns 140 llocs de treball entre directes, indirectes i induïts pel festeig. D’ells, 5,5 milions recau en el sector terciari (comerç, hostaleria, transport …), dels quals el 27% procedeixen dels turistes que van a la localitat per la festa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*