Mi banner

El Tribunal de les Aigües lliura la medalla de plata de la seua mil·lenari a l’alcalde de Llíria, Manuel Civera

Post també disponible en: esCastellano

El acto ha tenido lugar en la puerta de los apóstoles tras la sesión pública de los síndicos.

L’acte ha tingut lloc a la porta dels apòstols després de la sessió pública dels síndics.

El Tribunal de les Aigües ha lliurat aquest matí a l’alcalde de Llíria i president del Consorci València Interior, Manuel Civera, la medalla d’argent commemorativa del mil·lenari d’aquesta institució. L’acte ha tingut lloc a la mateixa porta dels Apòstols on es reuneixen els síndics cada dijous, en finalitzar la sessió pública. Posteriorment, Civera ha signat al llibre d’or de la institució en els locals de la Casa Vestuari, on ha rebut un llibre del Tribunal de les Aigües signat per tots els síndics.

A continuació, els representants dels dos ens han signat un conveni, el qual té per objecte regular la col·laboració de l’Ajuntament de Llíria en els actes de celebració del X aniversari de la inclusió del Tribunal de les Aigües en la llista de Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco, així com en la tercera reunió del Global Network of Water Museums. A més, l’alcalde es compromet així mateix a col·laborar en la realització d’actuacions musicals de les bandes de música La Primitiva o La Unió de Llíria a València com a suport als actes que es programin.

La important vinculació de Llíria amb l’agricultura i molt especialment amb el regadiu, ha possibilitat que el municipi participar com a ens col·laborador en els esmentats actes del X Aniversari de la inclusió del Tribunal de les Aigües en la llista de Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco. A més, Llíria va ser declarada a l’octubre de 2018 com a Ciutat Valenciana de la Música i el municipi està en tràmits per impulsar també la candidatura de Llíria com a Ciutat Creativa de la Unesco, una distinció que posarà en valor i contribuirà a la difusió de la important oferta musical del municipi, basada en una trajectòria històrica que el situa com a referent musical valencià.

Deixa un comentari