Els agricultors valencians ultimen les labors de desinfecció contra el Covid-19 per la desescalada

Post també disponible en: Castellano

AVA-ASAJA agraïx esta campanya voluntària i altruista del sector agrari duta a terme en més de 100 pobles de totes les comarques de la Comunitat Valenciana

La imatge, convertida ja en tot un símbol, dels tractors desinfectant els carrers contra el Covid-19 va desapareixent en els pobles valencians a mesura que avança la desescalada i, des de hui, amb el passe a la fase 1 de tota la Comunitat Valenciana. L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) estima que prop d’un miler d’agricultors estan ultimant la seua col·laboració, de manera voluntària i altruista, en estes labors de desinfecció per a mantindre el més netes i segures possibles del virus els carrers de més d’un centenar de municipis de totes les comarques valencianes.

Esta campanya solidària del sector agrari ha comptat amb la coordinació dels ajuntaments, a través dels consells agraris locals, amb AVA-ASAJA, altres organitzacions professionals agràries, cooperatives, comunitats de regants i totes aquelles entitats del camp que han prestat la seua ajuda desinteressada en els moments més crítics de l’expansió del Covid-19. A nivell nacional, l’organització ASAJA ha aplicat esta iniciativa en bona part de les comunitats autònomes.

El president d’AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, afirma que “los agricultors estem mostrant el nostre costat més solidari en esta emergència sanitària. A més de seguir al peu del canó per a garantir el subministrament d’aliments, no hem dubtat a tirar una mà a l’hora de previndre la pandèmia i col·laborar en donacions a les famílies més vulnerables. Hem passat de manifestar-nos per la baixa rendibilitat a traure els nostres tractors per a ajudar a la societat i eixe compromís hauria de comportar preus dignes i un reconeixement social”.

En la major part de les localitats valencianes, el sector agrari ja ha deixat d’escometre les tasques de desinfecció per a evitar molèsties als ciutadans durant els seus passejos a poqueta nit. En molts d’eixos casos els consistoris han reemplaçat la col·laboració dels agricultors per servicis municipals o a càrrec d’empreses privades que efectuen una desinfecció de mode més localitzat. Per la seua banda, aquells municipis que encara mantenen les labors del col·lectiu agrari han decidit retardar l’horari de les mateixes a partir de les 23 hores.

Aguado destaca “las mostres d’agraïment que la ciutadania ens ha traslladat. Ara que la situació del virus pareix més controlada, que la gent ix més de les seues cases i que en el camp s’acumulen les labors agràries pròpies d’esta època de l’any, creiem lògic aparcar la nostra col·laboració. Tenim les màquines d’aplicació, els equips de protecció individual (EPIs) , la formació necessària per a escometre estes tasques de manera segura. I volem que sàpien tots que estarem ací quan faça falta”.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*