Emergències adverteix de l’arribada d’un fort temporal d’hivern acompanyat de neu, pluja, vent i fenòmens costaners

Una imagen del último temporal en Requena-Utiel.

Post també disponible en: Castellano

El Centre de Coordinació d’Emergències ha emès un avís especial davant l’arribada d’un fort temporal d’hivern a partir de diumenge 19. Aquest temporal portarà associats fenòmens de neu, pluja, vent i fenòmens costaners.

Pràcticament totes les zones de l’interior es veuran afectades per la neu, mentre que el vent i els fenòmens costaners se centraran en les zones litorals que a més tindran pluges de tipus persistent.

Està previst que aquest temporal s’iniciï a últimes hores de diumenge, amb cotes de neu molt baixes a la matinada dilluns.

Amb tot això, des de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències es recomana als municipis i organismes amb competències en la gestió de les emergències que mantinguin la necessària atenció i seguiment de tots els avisos que emeti durant aquests dies el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat, amb la finalitat d’activar amb antelació els seus protocols d’actuació i establir les pertinents mesures preventives en els seus respectius àmbits.

Recomanacions particulars

L’avís emès en el matí d’aquest divendres ve acompanyat d’unes recomanacions particulars on s’aconsella extremar la precaució en els següents àmbits:

  • Municipis de l’interior: estar preparats davant els problemes a la xarxa viària que puguin portar a situacions d’aïllament temporal, sobretot comprovar les comunicacions per informar de qualsevol tipus d’incidència.
  • Municipis costaners: especial atenció als passejos marítims que es podran veure afectats per un temporal de fort vent i onatge. Les pluges podrien tenir certa intensitat al sud de València i nord d’Alacant.
  • Celebració de les fogueres de Sant Antón: durant el cap de setmana ja s’espera que en algunes zones el vent pugui superar els 60 quilòmetres per hora per la qual cosa s’han de prendre les mesures necessàries per evitar qualsevol tipus d’incendi.
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*