Mi banner

Emergències recomana extremar precaucions davant l’arribada de l’onada de fred

Post també disponible en: esCastellano

L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, a través del Centre de Coordinació d’Emergències (CCE) ha emès un butlletí d’avís especial als ajuntaments i als organismes intervinents en situació d’emergències en què recomana que extremin precaucions davant la baixada de les temperatures i l’arribada d’una onada de fred polar.

Segons les previsions meteorològiques emeses per l’Agència Estatal de Meteorologia és que a partir de dijous, dia 10, es produeixi l’entrada d’aire fred polar.

El vent anirà amainant al llarg de dijous i la combinació d’aire fred i vent en calma afavorirà que les nits més fredes siguin les de divendres i dissabte, amb valors de fins a 6 graus negatius a l’interior de la Comunitat i en les zones pre litorals, i gelades acostant-se al litoral, també amb possibles valors negatius.

Des de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències es recomana als municipis i organismes amb competències en serveis socials i sanitaris que mantinguin la necessària atenció i seguiment de la situació especialment sobre els grups de risc (persones grans soles, famílies en situació de precarietat, persones amb malalties cròniques) i sobre l’estat de la xarxa viària per la possible presència de plaques de gel.

José María Ángel, director de l’Agència, ha posat èmfasi en la importància de seguir l’evolució meteorològica i conèixer les recomanacions a prendre que poden evitar riscos i intervencions innecessàries.

La Generalitat, com ha explicat José María Ángel, ha activat també aquest operatiu preventiu des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, amb recomanacions per als municipis amb l’objectiu de cobrir les necessitats bàsiques de les persones sense llar a la Comunitat Valenciana.

Àngel està en permanent contacte amb les administracions públiques i organismes intervinents en el dispositiu front a l’onada de fred per informar puntualment de la situació. Des de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències es realitza el seguiment de tots els butlletins meteorològics remesos per Aemet i es notifica als municipis afectats els avisos i butlletins informatius pertinents. En tot moment, es monitoritzen totes les previsions davant la possibilitat que s’hagués d’activar el pla de nevades.

Consells a la població

– Si es passa molt de temps a l’exterior, és millor portar diverses premses lleugeres i càlides superposades que una sola premsa de teixit gruixut

– Compte amb les estufes de carbó, elèctriques i de gas: allunyar-les de cortinetes i cortines.

– Prendre precaucions per evitar l’enverinament produït per l’ús de brasers, estufes de llenya, carbó o gas en llocs tancats sense renovació d’aire.

– Tenir a mà un extintor

– Preparar una farmaciola de primers auxilis i aquells medicaments que siguin utilitzats permanent o esporàdicament per tots o algun dels membres de la unitat familiar.

– Disposar de roba i calçat adequats per a aquestes contingències.

– Mantenir-se informat de la situació meteorològica a través de les informacions oficials difoses pels Mitjans de Comunicació

– Seguir els consells de conducció amb neu i gel de la DGT

Per a més informació també es pot consultar el web: consultar aquí o seguir les incidències en @ GVA112.

Deixa un comentari