Entrevista a Pepa Sierra Tamarit: «Estic molt orgullosa del meu poble»

La Regina de les Festes de Buñol, Pepa Sierra Tamarit
La Regina de les Festes de Buñol, Pepa Sierra Tamarit
La Regina de les Festes de Buñol, Pepa Sierra Tamarit
La Regina de les Festes de Buñol, Pepa Sierra Tamarit

Pepa Sierra Tamarit és la nova i guapíssima Regina de la Fira i Festes de Bunyol, que serà proclamada este divendres en l’auditori de Sant Lluís per a exercir un càrrec que desitja des de xicoteta, ja que sa mare ja ho va ser en 1980 quan tenia 19 anys, la mateixa edat que té Pepa ara. La seua família s’ha encarregat que el seu somni es fera realitat, i ara Pepa ho va a complir amb moltíssima il·lusió

— Com et sents a dies de les festes?

– Nerviosa, molt nerviosa. Tots els nervis que no he tingut durant tot l’any han eixit ara a flor de pell, però a poc a poc.

– Sabem que la presentació l’estan preparant els teus amics The Kabras Productions Ens pots desvelar algun detall?

– Tant de bo poguera dir que no vos puc comptar res, però realment no sé res de res. S’ho estan currando, això segur.

– A més de la presentació, que m’imagine que serà un dels moments més esperats, quins altres actes desitges viure de manera especial?

– El «Mano a mano» és un acte molt important per a mon. És el millor concert de bandes d’Espanya i cada vegada està més reconegut. Vénen grans compositors i els músics bunyolers que viuen fora fan l’impossible per no perdre’s este concert. Per al meu és un honor, després d’haver participat activament durant anys, veure-ho vestida de reina i en la llotja. Estic molt orgullosa de les dos grans bandes que té Bunyol.

Enguany viuràs La Tomatina més de prop i com a protagonista, ¿verdad?

– Sí! Sempre he vist la Tomatina des de casa de la meua tia i ara canviaré el balcó per camió; i els poals d’aigua per tomaques.

– Has tingut ocasió d’intercanviar impressions amb la teua antecessora, Sara Palmer?

-Tinc molt bona relació amb Sara, sempre que la veig li dic tots els tragins que porte damunt. Em diu que tranquil·la, que ho disfrute que es passa volant. Sé que si necessite qualsevol cosa, ella com a reina antecessora estarà per a ajudar-me. Espere estar a la seua altura.

– Quins consells t’ha transmés l’alcaldessa i regidora de Festes, Juncal Carrascosa, a qui sabem que t’unixen uns especials llaços?

— Juncal està molt tranquil·la amb mi, sap que no va a explicar-me res que jo no sàpia. Tinc el protocol memoritzat des de ben xicoteta. Igualment, sé que la necessitaré en més d’una ocasió perquè no em mengen els nervis. Tacons còmodes! Ha sigut el consell estrela, tant per a mon com per a La Cort d’Honor.

– Què em dius de les xiques de La Cort d’Honor?

-¡Estoy encantada amb totes! Són totes guapíssimes i simpàtiques, estic segura de què ens ho anem a passar en gran estes Fires, i durant la resta de l’any. A més, conte en La Cort amb María Padilla, representant de la comissió de festes, amigues des de la guarderia, què més puc demanar?

– Viuràs un son, ¿no?

– I tant que sí, després de tant d’esperar per fi sóc Reina de les Festes de Buñol. Si et dic la veritat, hi ha vegades que encara no m’ho crec, però ara que tinc tots els trages a casa ja sóc un poc conscient. És l’any perfecte, Reina amb 19 anys igual que ma mare quan ho va ser. Estic impacient de què comencen les festes i així comence el meu son de veritat.

– Com descrius els vestits i qual és el que més t’agrada?

– Són magnífics, absolutament tots. He tingut dos modistes perfectes: Amparo Núñez i Paloma Criat que han sabut vestir-me com una verdadera Reina. Estic molt il·lusionada amb tots ells. És impossible triar u.

– I per al «Mano a mano»?

-El vestit que porte per al «Mano a mano» m’encanta, crec que aniré «destrozadora».

– Invites els lectors a què visiten Buñol en Fira i Fiestas?

– Invite a tot el món a què visite Bunyol en qualsevol època de l’any. Però ja que entrem en les festes, que vinguen a disfrutar del que som i el que donem. No som només La Tomatina, Buñol és música, cercaviles, ofrenes, gastronomia, concursos, activitats perquè tot el món gaudi. Estic molt orgullosa del meu poble. Espere ser una gran representant i que els bunyolers i bunyoleres estiguen igual d’orgullosos de mi. Viva Bunyol!

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*