EU planteja un pacte a Bunyol per la “recuperació econòmica de treballadors, pimes i autònoms” després de la crisi de l’coronavirus

Post també disponible en: Castellano

El grup municipal d’Esquerra Unida ha fet públic la seva proposta per un pacte local “per la recuperació econòmica de la classes treballadora, pimes i autònoms de Bunyol”, com ha estat denominat per la coalició d’esquerres.

“Des d’Esquerra Unida de Bunyol apostem per la realització d’un Pacte Local per a la recuperació econòmica de la classe treballadora, pimes i autònoms, un fòrum de què formi part tot el teixit social i empresarial de Bunyol, l’ajuntament de Bunyol, partits polítics, BUINSA, els sindicats majoritaris i l’Associació de comerciants i empresaris de Bunyol, a més advoquem per donar la màxima participació, per a això s’habilitaran els canals necessaris perquè qualsevol associació o persona física interessada en la realització de propostes pugui presentar-les a aquest fòrum per a la seva anàlisi, estudi i debat, sempre amb el propòsit de complir els objectius de recuperació econòmica i social del nostre poble, creiem que aquest ha de ser el fòrum de debat “, com han explicat des d’EU.

“La crisi de l’Covid ha destapat un problema endèmic en la població, com és la salut de l’petit comerç local ia això se suma l’obligatorietat de tancament de diferents comerços (perruqueries, botigues que no són d’alimentació, etcètera), el que ha provocat un problema econòmic i financer a part de petits empresaris i autònoms que fan necessari prendre decisions i aprovar més mesures que incideixin en els grups més vulnerables de la societat “.

“Cal que l’ajuntament de Bunyol desenvolupi noves mesures directes i per això és necessària la participació de tots els estaments relacionats amb l’activitat econòmica, laboral i social de Bunyol. Des d’Esquerra Unida considerem que les propostes que s’han de desenvolupar han de tenir el major consens i suport polític i social, ja hem vist com en els primers dies s’han llançat propostes inconnexes, sense cap tipus de rigor en el seu estudi i anàlisi i amb un caràcter partidista i protagonista alhora que injusta per part d’algun polític , però considerem que en aquest moment és necessari sumar, cal un consens total per part de totes les forces polítiques i amb suport social i ciutadà, si tots els bunyolers i bunyoleres apostem pel nostre comerç, per allunyar-nos de les grans superfícies, aconseguirem revitalitzar de forma ràpida l’activitat econòmica local “, han afegit des d’EU.

“Per iniciar aquest pacte comencem presentant un seguit de propostes i objectius que van en la línia del que s’ha dit anteriorment des del punt de vista econòmic, laboral, d’oci i per descomptat des del punt de vista de la defensa de llocs de treball, així com de la necessitat de protegir socialment a totes les persones que estiguin passant per dificultats econòmiques “.

“Aquesta bateria de propostes haurà de ser estudiada i debatuda en aquest pacte local per a la recuperació econòmica de la classe treballadora, pimes i autònoms de Bunyol”, segons EU.

Realització d’un pla de comerç

Des d’Esquerra Unida de Bunyol advoquen per la realització “d’un pla local pel comerç que sigui capaç de revitalitzar tot el teixit comercial de la localitat, així com el suport als establiments d’oci i bars. A més, el pla respecte a el tema de oci, no només ha de quedar-se als establiments, sinó que s’ha d’ampliar a les empreses d’oci, així com totes les que realitzen espectacles culturals, grups musicals, etc …, un pla d’obres per a l’ajuda a PIMES relacionades amb la construcció i un pla d’ajudes a persones treballadores que s’han vist afectades per un ERTO o han estat acomiadades per causes de l’Covid 19 “.

“Creiem molt important aquest pla local per començar una recuperació econòmica en un sector que ja des de fa molts anys té problemes endèmics clars, on ha desaparegut molta part de l’petit comerç i de proximitat i que la crisi de l’Covid 19 ha fet créixer d’una manera molt important. És per això que totes les forces polítiques i socials tenim la responsabilitat i també l’obligació de realitzar un seguit d’actuacions que vagin adreçades directament a la millora del nostre comerç local, de les petites empreses que dia rere dia han de lluitar per poder guanyar-se la vida com millor poden “, afegeixen des d’EU de Bunyol.

“Aquest document, a més, intentarà recollir tots els ajuts que complementin a les ja conegudes per part de les diferents administracions ia l’espera de més ajudes que estem segurs es van a implementar en els propers mesos en suport dels autònoms, pimes i famílies treballadores per compte aliè que estan patint aquesta crisi. És un document obert i viu que ha de ser enriquit per part de tots els ciutadans interessats, siguin afectats o no, però amb la vista posada en què no quedi cap pime, autònom o família sense el suport econòmic necessari i que això també es pugui veure traduït en creació i millora d’ocupació en la localitat “.

Com s’ha d’executar aquest pla

Segons EU de Bunyol, aquest pla “sobretot i abans de res amb la participació de tots els agents implicats, el Pla ha de dissenyar considerant les opinions de totes les parts interessades en el desenvolupament de el comerç local com és el propi sector i l’associació de comerciants , les institucions directament i indirectament relacionades, els ciutadans i la mateixa Administració. Té i ha de ser un pla viable i realitzable, és a dir, a l’hora de proposar les mesures a adoptar, s’haurà de tenir en compte la seva adaptació a al sector de el comerç , seleccionant únicament accions de possible implementació. El Pla s’ha de dissenyar sobre la base d’un clar compromís de participació de totes les parts que han intervingut. ha de ser un pla de tots i per a tots, cap pla està exempt de modificacions i així ha de ser per adaptar-se a un entorn canviant com l’actual en què ens trobem. a més, les accions que es proposen s’han de realitzar des de la més abso luta honestedat i només s’han de plantejar aquelles qüestions sobre les quals hi hagi la convicció que es poden posar en marxa i que generaran resultats “.

Pel que fa a tot el comerç local es proposa que el pacte local, entre altres coses, “reculli diferents propostes per dinamitzar la col·laboració, innovació i promoció de el comerç local. Aquestes propostes han de desenvolupar campanyes i productes turístics-comercials, on es complementin la dinamització econòmica de el sector i la projecció regional del municipi com a ciutat de compres “.

“S’ha de donar una resposta eficient i integral a les necessitats de sector de el comerç de Bunyol, proporcionant als professionals de sector un ferm suport institucional dirigit a la consecució dels nivells de competitivitat exigibles en l’actualitat, a el mateix temps que millorar la qualitat percebuda per part dels ciutadans-consumidors. Un propòsit que es traduirà en l’adopció de mesures en diferents àmbits, dins de l’abast de les competències pròpies de l’Administració Local “, tal com expliquen des d’EU.

Pla complet i propostes

Pots descarregar el pla complet i les propostes en aquest enllaç.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*