Mi banner

Fer arreplega de medicaments i prestar atenció a menjars, claus per a evitar contratemps en persones amb problemes digestius

Planear las dietas, hacer acopio de medicamentos y repasar las recomendaciones de vacunación de cada destino, claves para evitar contratiempos según los expertos del centro hospitalario.

Planear las dietas, hacer acopio de medicamentos y repasar las recomendaciones de vacunación de cada destino, claves para evitar contratiempos según los expertos del centro hospitalario.

Estem en el període de vacacions de moltes persones que aprofiten per a realitzar un viatge i desconnectar de la rutina de la resta d’any. Viatjar no ha de ser un impediment per a persones amb Malaltia Inflamatòria Intestinal a les que se li recomana seguir una sèrie de pautes relacionades amb la seua patologia i amb el viatge que realitzarà com el destí, el clima, l’alimentació o la disponibilitat d’accés a la medicació. Estos consells estan orientats a persones que patixen Crohn i Colitis Ulcerosa, patologies intestinals que de vegades alteren el dia a dia de qui les patix. Així, el primer consell dels especialistes del centre passa per planejar bé el viatge, sense deixar a l’atzar cap element, consultant amb l’especialista qualsevol dubte que ens pot sorgir. Cal planejar amb antelació el tipus de menjar, vacunes, les dietes, el clima, la roba, el material higiènic.

És fonamental no oblidar la medicació i fer arreplega dels fàrmacs necessaris. “Aunque es viatge a un lloc conegut hem de ser cautelosos perquè potser les farmàcies no tinguen els fàrmacs necessaris, sobretot si es viatja a l’extranjero”, advertix el doctor Joaquín Hinojosa de l’Hospital de Manises. És aconsellable portar un informe mèdic actualitzat, que incloga els noms genèrics dels medicaments, per si es necessita comprar medicaments en el lloc de destí.

En cas de viatjar amb avió, per a no tindre cap problema amb els controls de seguretat pels medicaments, és necessari sol·licitar una nota respecte d’això del metge, a més de portar els fàrmacs en la maleta que no es factura. De la mateixa manera, és important repassar el calendari personal de vacunació i conéixer quines vacunes són les recomanades per a viatjar a Sud-amèrica, Àsia o África i on les administren. En el cas de viatjar a països estrangers, és recomanable contractar un segur de viatge que cobrisca assistència sanitària, i en concret, problemes relacionats amb EII. Per a saber que vacuna és necessària depenent del país que es visite, podem comprovar-ho en la web del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. Hi ha zones, com Gran Bretanya, on podem utilitzar noves aplicacions per a localitzar els banys públics The Great British Public Toilet Map o webs on ens donen més informació sobre viatjar amb EII com IBD Passport.

Planejar les dietes i beure aigua embotellada Finalment

sobre el consum d’aigua i aliments, els especialistes de Manises asseguren que és important adoptar una actitud preventiva, com evitar prendre glaçons de gel en les begudes, beure sempre aigua embotellada o evitar els aliments crus, etc. A més, és preferible comptar amb un apartament o hotel amb cuina pròpia, on poder preparar els plats habituals, per a no alterar al sistema intestinal. "Si es patix una malaltia inflamatòria intestinal es pot seguir una vida normal, però és important seguir unes pautes per a no patir un brot o un agreujament, per això hem arreplegat estes recomanacions en el blog" asseguren des de la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal del Servici de Digestiu de l’Hospital.Enfermedad Inflamatoria Intestinal (EII)

EII és una terminologia davall la qual s’engloben patologies com la Colitis Ulcerosa o la malaltia de Crohn que produïxen una inflamació crònica de l’intestí. Les persones que les patixen patixen diarrees, restrenyiment, mal de cap, febra o cansament. Estes malalties afecten cada any a més de 15.000 valencians i cada vegada és major el nombre de jóvens i adolescents que les patixen. Per a aprendre a conviure amb la malaltia, la Unitat d’EII de Manises organitza també una reunió anual de pacients on s’aborden aspectes quotidians del dia a dia. A més, l’Hospital de Manises ha creat una App per al control i seguiment dels pacients amb estes patologies que permet una interactuació amb el professional sanitari i tindre un control sobre el dia a dia de la persona afectada per esta malaltia.

Deixa un comentari