Finalitza el tercer curs de defensa personal per a dones de Xest

Algunas de las participantes del curso de defensa junto al monitor.
Algunas de las participantes del curso de defensa junto al monitor.

Post també disponible en: Castellano

Algunas de las participantes del curso de defensa junto al monitor.
Algunes de les participants del curs de defensa al costat del monitor.

Ahir va finalitzar el curs de defensa personal per a dones que s’imparteix des de la Policia Local amb el suport de les regidories d’Educació i Cultura. Aquesta formació s’ha ofert a Xest per tercer any consecutiu, és gratuïta i va destinada a dones de totes les edats.

“Ha estat un curs molt complet, des d’octubre fins a maig les dones participants han anat adquirint aprenentatges sobre defensa personal, a través de la ‘tècnica dels 360 graus’, per així aprendre a reaccionar tant de peu com des de terra”, explicava Sergio Schiaffino, l’agent de la Policia Local de Xest especialista en tècniques de defensa personal i arts marcials, encarregat d’impartir la formació. “El curs va arrencar per primera vegada fa tres anys perquè diverses dones van sentir la necessitat d’aprendre defensa personal i així ho van sol·licitar a l’Ajuntament; i Mª Ángeles Llorente, des de la regidoria d’Educació, ha mostrat un suport incondicional durant aquests anys, oferint mitjans i material per poder desenvolupar l’activitat “.

La dinàmica del curs, que s’ha impartit al pavelló esportiu municipal els dimarts a la tarda, consistia en sessions pràctiques de dues hores i mitja de durada en què el policia donava les instruccions perquè les participants aprenguessin tant a bloquejar i evitar cops com a emetre’ls; així com a luxar per reduir a la persona agressora i realitzar treball de sòl.

“Des de la meva experiència personal impartint el curs durant tres edicions, la valoració és molt positiva perquè, a més de veure com les dones que han participat han adquirit seguretat en si mateixes, algunes d’elles arribat a posar en pràctica el que s’ha après i han pogut, definitivament , defensar-se amb les tècniques del curs “, afirma Schiaffino.

“La violència cap a les dones és un tema present tant en l’àmbit familiar com en el social, una xacra que cal combatre amb tots els mitjans al nostre abast. Per això, vull agrair a Sergio el treball que realitza impartint aquest curs, que seguirem donant suport des de la regidoria d’Educació. També vull posar en valor el fet que el professor del curs sigui un agent de la Policia Local, ja que considero que aquest aspecte li dóna a l’activitat un plus d’interès i seguretat “, apunta la regidora, Mª Ángeles Llorente. “La instrucció en defensa personal, a més de servir per defensar-se, ajuda a les dones a adquirir més confiança en si mateixes, afavoreix l’autoestima i la confiança en les pròpies possibilitats, allibera tensió i estrès, ajuda a mantenir la ment sana i augmenta la sensació de llibertat en qualsevol context “.

Be the first to comment

Deixa un comentari