Fotogaleria: amb Faràndula Teatre finalitza el cicle de contacontes a Xest

Farándula Teatro puso el broche de oro al ciclo de cuentacuentos teatralizados que se organizan cada mes en la biblioteca municipal, con la colaboración de la concejalía de Cultura.

Post també disponible en: Castellano

Farándula Teatro puso el broche de oro al ciclo de cuentacuentos teatralizados que se organizan cada mes en la biblioteca municipal, con la colaboración de la concejalía de Cultura.
Faràndula Teatre va posar el punt i final al cicle de contacontes teatralitzats que s’organitzen cada mes a la biblioteca municipal, amb la col·laboració de la regidoria de Cultura.

Divendres passat, 3 de maig, Faràndula Teatre va posar el punt i final al cicle de contacontes teatralitzats que s’organitzen cada mes a la biblioteca municipal, amb la col·laboració de la regidoria de Cultura.

Desenes de nens i nenes van acudir a aquesta última cita en què l’agrupació va posar en escena un nou gènere: la poesia. “Aquesta darrera sessió és molt especial perquè ens hem atrevit amb el vers, ja que també volem acostar aquest tipus de literatura als nens i nenes. El resultat ha estat molt bo, tot i que aquesta vegada no es tractava d’un conte amb un fil narratiu que escenificábamos de principi a fi, sinó que han estat poemes curts que hem anat interpretant “, explicava Maria De la Cruz, actriu de Faràndula teatre.

Tal com explicaven des de l’agrupació teatral, l’objectiu d’aquest projecte, titulat ‘Compta amb mi’, és potenciar la lectura entre els nens i nenes, apropar l’espai de la biblioteca al públic infantil i fomentar el seu gust pel teatre i la literatura . “Durant aquests anys hem mantingut una mateixa dinàmica, que consisteix en el muntatge d’una sèrie de contes dramatitzats en els quals es treballa el món emocional, tan important en el desenvolupament personal”, apuntava De La Creu. “En aquesta edició, a més de provar a introduir la poesia, hem comptat amb una altra novetat, que va ser la participació activa de l’alumnat de 6è del CEIP Vicente Blasco Ibáñez en una de les nostres sessions. A l’escola, havien realitzat una exposició plàstica d’un conte dins d’un projecte de literatura i va tenir tant èxit que en Faràndula vam decidir incorporar-lo a la nostra programació de contes. Així que, en la sessió de gener, els propis alumnes i les alumnes van oferir un itinerari literari a la biblioteca, fent la narració de vuit contes de forma simultània “.

“Faràndula porta diversos anys oferint aquesta activitat de forma totalment altruista i gratuïta, dedicant molt d’esforç i temps”, va declarar la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente, en finalitzar la representació. “Aquests contacontes porten darrere hores i hores de creació, de vestuari i de decorat; per això, des de l’Ajuntament, agraïm la seva dedicació, igual que estic segura que l’hi agraeixen totes les famílies del nostre poble, perquè és evident que fan una tasca increïble. És un luxe tenir una agrupació com aquesta a Xest “. Després de les seves paraules, Llorente va fer entrega d’un obsequi als actors i les actrius del grup teatral.

Per posar tancament a l’esdeveniment, com sol ser habitual, Faràndula va realitzar un taller creatiu per a tots els nens i nenes assistents. “Estic molt contenta de venir cada mes al contacontes perquè realment em sembla una iniciativa molt bona, que serveix per sortir de la rutina habitual d’una tarda. Nosaltres no faltem, solem venir a tots els contes “, afirmava Mònica Pérez, veïna de Xest i mare de dos nens assidus de les sessions de contacontes. “A més, aquesta proposta teatral té un caràcter educatiu i els meus fills han après moltes coses. Tinc un fill de 11 anys a qui li encanta venir, i el petit, que té ara quatre anys, també porta venint a diverses sessions i li està agradant molt. Els dos estan adquirint un hàbit d’escolta i d’atenció que em sembla molt important “.

Des Faràndula Teatre han assegurat que continuaran apostant per aquest tipus d’activitats. “Per a nosaltres realitzar aquests muntatges suposa un gran esforç a nivell personal, ja que no és el nostre ofici, així que en la propera edició reduirem el nombre d’actuacions, però mantindrem actiu el projecte”, explicava De La Creu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*