Fotogaleria: El carnestoltes escolar recorre els carrers de Xest

Post també disponible en: Castellano

L’alumnat dels tres col·legis públics de Xest d’Educació Infantil i Primària va celebrar el carnaval divendres passat, 28 de febrer, amb una multitudinària desfilada que ha omplert de color els principals carrers de la localitat, acompanyat per tres batukades i animació a càrrec de la companyia Baraka Circ. Els veïns i veïnes també van participar en la celebració sortint al carrer a compartir amb els nens i nenes l’ambient d’alegria i diversió que s’ha viscut durant el recorregut.

“Vull agrair a totes les escoles la participació tan activa que tenen en aquest carnaval, que va més enllà d’una jornada festiva, ja que el doten d’un contingut multidisciplinari amb valor educatiu i de salvaguarda de les tradicions”, explicava la regidora d’Educació , Mª Ángeles Llorente. “Cada any millorem en l’organització gràcies a la col·laboració dels tècnics municipals i de la policia. És una iniciativa que mantindrem perquè gaudeix d’ella una gran majoria de la població, és una festa col·lectiva, que genera unitat i cooperació entre la gent i ens permet passar a tots plegats una bona estona “.

A les 9:30 del matí l’alumnat va sortir dels seus respectius centres per concentrar a la plaça Doctor Cajal cap a les 10 hores. El primer col·legi a arribar va ser el CEIP Vicente Blasco Ibáñez, que va encapçalar la desfilada amb una gran varietat de disfresses. “Vaig disfressada de fotomaton i m’ha fet la disfressa meva mare”, comentava Maria, una alumna de 4t de Primària. “Aquesta setmana a l’escola hem tingut a uns pregoners que ens deien les consignes per a l’endemà, com portar roba gran, llums i una foto dels teus amics, i si no ho feies et tiraven farina, ha estat molt divertit”.

“Per a nosaltres aquesta desfilada és el colofó ​​final d’una setmana cultural plena d’activitats de tot tipus que ha tingut com a lema” Les Olimpíades “; sota aquesta premissa s’ha disfressat el professorat, però l’alumnat ha tingut disfressa lliure “, assenyalava la directora de CEIP Vicente Blasco Ibáñez, Luisa Casadó. “Aquest any el recorregut és més curt, fet que valorem, sobretot pensant en els més petits, i l’animació està sent genial, com sempre”.

A continuació va desfilar El CEIP Francisco Giner dels Rius després d’un gran mural en què es podia llegir el lema Viure és l’art de caminar per la terra en harmonia amb la natura. “Aquest any estem defensant el respecte a el Medi Ambient, per això cada classe ha triat un tòpic per tenir cura de l’Planeta; en Infantil han estat els animals i en Primària el mar i les plantes”, explicava Esther Martínez, directora de centre,” el carnestoltes és una molt bona forma de treballar els temes transversals d’una manera lúdica “.

El CEIP Ana Lluch va tancar la desfilada amb l’alumnat d’Infantil en primer lloc. “Estan treballant un projecte d’art anual i per això avui s’han disfressat de el quadre de Britto; per als majors la consigna sempre és disfressa lliure, perquè puguin usar els que tenen a casa “, explicava la directora, Neus García. “Hem treballat tots molt i aquest carnaval és el producte final, per sort ens ha fet un dia esplèndid. Val la pena fer activitats així, amb els tres col·legis junts omplint els carrers de nens i nenes, familiars i veïns i veïnes”.

Durant la cercavila es van poder veure disfresses de personatges de pel·lícula, com Harry Potter, o les tortugues Ninja, policies i gàngsters, gats i gates, óssos i ósses, crispetes de blat de moro, indis i índies, dimonis i fins i tot Cub de Rubik.

Totes les directores van agrair la implicació de famílies, professorat i alumnat en la creació de disfresses i en l’organització de la seva participació en la desfilada.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*